• 6

Od strašne ruine napravili porodični dom: Jedan par je sam sređivao kuću, sada je skuplja za 168.000 evra

"To je zaista bio rad iz ljubavi, i mi smo u to uložili krv, suze i znoj, a da ne pominjemo sav novac", rekla je Holi iz Engleske

  • 6
napuštena poslovna zgrada rekonstrukcija u porodicnu kucu Foto: Jam Press/@holly_homestyle / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada biste naišli na napuštenu i zapuštenu zgradu/kuću, a da je povoljna, da li biste se ipak zaustavili, kupili je i obnovili?

Možda bi vas ruinirani izgled trošnog objekta demoralisao, ali to nije bio slučaj sa jednim parom, o kojem je početkom godine pisao i britanski Mirror.

Naime, Holi Grokot (33) i njen partner Majk (33), transformisali su napuštenu poslovnu zgradu, pretvorivši je u zadivljujuću porodičnu kuću, i tako su uspeli da povećaju vrednost imovine za 142.000 funti ili oko 167.782 evra.

Svoj sadašnji dom, odnosno imanje, kupili su u martu 2020. godine za 245.000 funti, a u pitanju je oblast Češir, u Engleskoj. Imanje je ranije korišćeno kao kancelarija za lokalnu stambenu izgradnju, ali je bilo prazno 18 meseci pre nego što se porodica uselila.

Kuća je imala tri dvokrevetne spavaće sobe, jedno glavno kupatilo, garderobu u prizemlju, dnevni boravak i kuhinju-trpezarija, a sagrađena je davne 1930. godine. Inače, navodi se da ranije "nije bilo u dobrom stanju".

Par kaže da se "borio" sa zaraslom baštom, kao i sa nekim sitnim problemima. Ipak, u svom novom domu su videli potencijal i dosta prostora za mladu porodicu. Sa tom idejom na umu, počeli su da rade na potpunom renoviranju kako bi imanje pretvorili u veselu porodičnu kuću, sve dok je Holi bila trudna sa njihovim drugim detetom.

Većinu poslova su uradili sami, kako bi smanjili rashode. Majk je, inače, po zanimanju električar, a radio je 12 sati dnevno tokom prvog karantina, dok je Holi svoj fokus usmerila na budžetiranje, dizajn enterijera, naručivanje materijala i krečenje.

Radili su zajedno, kao tim, kada je u pitanju sređivanje kuhinje i pomoćnih prostorija, koje su sami opremili dok je Holi bila u osmom mesecu trudnoće. Nije im bilo nimalo lako. Holi kaže da je u jednom momentu bilo zaista napeto, jer nisu imali kuhinju, sve je bilo zatvoreno, a ni porodica nije mogla da im pritekne u pomoć.

- To je zaista bio rad iz ljubavi, i mi smo u to uložili krv, suze i znoj, a da ne pominjemo sav novac - dodala je.

Zgrada je sada potpuno neprepoznatljiva, mada je uprkos promenama njen "duh" pažljivo očuvan, sa brojnim originalnim karakteristikama. To uključuje kamin u dnevnoj sobi, vitražna ulazna vrata, podne pločice u hodniku, ograde... Kako vam se dopada?

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    2. april 2022 | 09:12

    Vredan radan mastovit i bas imucan neki par blago njima.

  • Rastko

    2. april 2022 | 09:19

    Narocito su ulozili u krecenje jer valjanje u belo valjkom ne ide svakom .

  • S

    2. april 2022 | 11:12

    Kada je muskarac sposoban, moze da napravi raj od kuce. Moj muz nam je sve radio, struju, kupatilo, krecenje, kuhinju, pravio police, elemente, krevete, ormane, biblioteku. Uateda ogromna, a i kada radis za sebe drugacije je.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>