• 0

Legenda golfa prodaje "imanje iz snova": Košta 23 miliona dolara, a evo gde je skriveno

Glavna kuća uključuje kuhinju za kuvara, trpezariju, porodičnu sobu, kancelariju, biblioteku i lift

  • 0
Golfer Vijay Singh vila na Havajima za 23 miliona dolara Foto: REALTOR / Planet / Profimedia

Golfer Vidžaj Sing (59), sa Fidžija, napušta svoj "dom iz snova" na Havajima.

Smešteno na obali Hamakua, na Velikom ostrvu, prostrano imanje je dostupno kupcima za 23 miliona dolara. Profesionalni golfer ga je, inače, pazario 2008, za 5,5 miliona dolara, preneo je realtor.com.

Dakle, ako ga proda po traženoj ceni, nema sumnje da će biti u "debelom plusu", mada treba imati u vidu i da su cene nekretnina od 2008. drastično porasle, posebno od početka pandemije.

Sing je Golf Channel 2007. godine rekao kako "voli Havaje, i da mu je ova američka savezna država omiljeno mesto na svetu".

- To je isto kao da igram golf u mojoj domovini - dodao je.

Sing prodaje imanje sa kilometarskim pogledom na okean, i nudi "ekskluzivnost, luksuz, privatnost i sigurnost", navodi se. Na samom ulazu, zemljište je prošarano Norfolk borovima, ali, u znak pažnje prema tropskoj klimi, put koji vodi do imanja okružen je visokim kraljevskim palmama.

Prekrasno imanje takođe uključuje makadamiju, voćnjake citrusa i avokada, kao i hektare negovane trave - savršene za golf. Rezidencija je izgrađena 2004. godine i ima pet spavaćih soba, pet kupatila i dva polu-kupatila. Tu je i jednosobni apartman za goste sa jednim kupatilom.

Glavna kuća uključuje kuhinju za kuvara, trpezariju, porodičnu sobu, kancelariju, biblioteku i lift.

Primarni apartman je na drugom spratu, i ima pokrivenu terasu sa pogledom na obalu i okean. Na glavnom nivou, pokriveno popločano dvorište pruža prostor za ručavanje i zabavu.

Iako je imanje zbrinuto od lokalne komunalne usluge, treba istaći da ima duboki bunar i fotonaponski sistem. Svakako ne treba zaboraviti ni prelepi bazen u dvorištu, kao ni šupu sa kompletnom opremom i mehanizacijom za održavanje prostora.

Sve to je uključeno u cenu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>