• 11

Koliko kvadrata možete kupiti za milion dolara: U Beogradu skoro 500, a u Monaku? Brojka je frapantno mala

Madrid, Mumbaj i Dubai se solidno kotiraju, mada je možda iznenađenje da su španski i indijski grad skuplji od Dubaija u kontekstu cena nekretnina

  • 11

Ako mislite da su cene nekretnina u Beogradu, i generalno u Srbiji, uzele maha, čekajte da "stignemo" do Monaka. Zapravo, odatkle krećemo na ovu avanturu o nekretninama i upoznajemo vas sa najskupljim gradovima u kategoriji "nekretnine".

Zamislite da imate milion dolara u džepu, i želite da ih uložite u luksuzni dom?

Knight Frank analiza nam donosi podatke (s kraja 2021. godine) o tome koliko kvadrata gde možete kupiti za pomenutu cifru. Ujedno nam i govore da je "lokacija sve".

Recimo, oni koji su odlučni da se presele u Monako, morali bi da naprave neke ustupke, budući da je za milion dolara moguće kupiti samo 15 kvadratnih metara.

Za istu sumu možete dobiti 21 kvadrat u Hongkongu, što ga stavlja na drugo mesto liste najskupljih gradova u kontekstu nekretnina, dok je na trećoj poziciji London (31 m2).

Iza su Njujork sa 33 m2, Singapur sa 35 m2 i Ženeva sa 37 m2 - za milion dolara. Sledi Sidnej sa 41 kvadratom, a onda i Šangaj, Pariz i Los Anđeles gde su cene iste. Za milion dolara možete kupiti 42 stambena kvadrata.

U Pekingu, za taj novac možete očekivati stan prosečne kvadrature, od nekih 56 kvadrata, a u Tokiju nekretninu od 64 m2. Dalje se ređaju Berlin (73 m2), Majami (77 m2) i Melburn (84 m2).

Madrid, Mumbaj i Dubai se solidno kotiraju, sa 106, 108 i 137 kvadrata za milion dolara, mada je možda iznenađenje da su španski i indijski grad skuplji od Dubaija u ovom kontekstu. Sledi Kejptaun, sa 220 kvadrata, i Sao Paulo sa 256 metara kvadratnih za milion dolara.

Ako uzmemo u obzir da je prosečna cena stambenog kvadrata u našoj prestonici nadomak 2.000 evra ili oko 2.190 dolara, to znači da u Beogradu, za milion dolara, možete kupiti nekretninu od nekih 456 kvadrata.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    17. april 2022 | 09:59

    Lepo je pošteno zaraditi ovolike novce,ali u Sbiji je skoro nemoguće kupiti nekretninu na prestižnim lokacijama.Bez obzira na bogatstvo koje steknete,najbitnije je imati sa kim živeti u tom stanu i imati prijatelje u okruženju .Biti sam i na najlepšem mestu na svetu je tuga jer samo živ čovek može usrećiti drugog.

  • JACA 🍀

    17. april 2022 | 09:14

    "Mi" (većina nas), ne možemo kupiti ništa, jer nemamo milion $.

  • mima

    17. april 2022 | 10:55

    Nazalost vecina nas casnog postenog naroda nema za osnovne potrebe, ne smarajte nas sa ovakvim objavama,,,,,,

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>