• 1

Kako do "prave" nekretnine u Beogradu? Centar po difoltu tražen, ali će ova naselja tek da zažive

Lako je odabrati vredan stan ako ne razmišljate mnogo o finansijama. Ali, ako to nije vaš slučaj, onda sledite pravilo "tri puta meri, jednom seci"

  • 1
Rast cena novogradnje

Foto-ilustracija: Nikola Tomić, Beoinfo, Pixabay

Beogradski metro, ne samo da ima tendenciju da "olakša" saobraćaj u glavnom gradu, već i doprinese razvoju i atraktivnosti određenih naselja.

To znači da će direktno uticati i na rast cena nekretnina, posebno u onim delovima koji su do sada bili prilično zapostavljeni. Tu, pre svega, mislimo na Labudovo i Petlovo brdo, zatim Višnjičku banju, Mirijevo.

Doduše, to de facto jesu kvartovi koji su se razvijali svih ovih godina, a nedavno smo pisali upravo o Višnjičkoj banji koja, mimo budućeg metroa, ima barem 3 aduta na svojoj strani.

- Više puta se pokazalo i dokazalo da je nekretnina kao investicija, a to važi i za krizna vremena, uvek dobra investicija - kazala je za naš portal Katarina Kuzmanović, ispred sajta sasomange.

Kako "ubosti" premiju, uz limitiran budžet?

Naravno, lako je odabrati vredan stan "po meri", ako imate novca i ne razmišljate o finansijama. Ali, ako to nije vaš slučaj, kako onda da dobro procenite gde da kupite stan u Beogradu - i kakav - posebno u vreme masovne potražnje i rastućih cena.

Katarina kaže da, ako ciljate na grad i tražite dobru investiciju, treba najpre da se kvalitetno informišite i da odmerite situaciju, različite faktore. Iako mnogima sada nikako nije trenutak za kupovinu stana, jer rastu cene radova i materijala, pa samim tim i stanova - činjenica je da bi cene mogle dodatno da skoče kada neke gradske zone postanu atraktivnije.

metro

Mapa metroa: prikaz linija koje vode od tačke A do tačke B / Foto: Printskrin/bgmetro.rs

Dakle, ima i onih koji sada mudro "merkaju" i pazare svoju nekretninu, i oni nisu malobrojni. Štaviše, na tržištu Srbije mesecima unazad je "tesno" po pitanju odnosa ponude i potražnje.

- Lokacije na trasi metroa (1), centar grada (2) i neki delovi grada u kojima je planiran urbanistički razvoj (3) su dugoročno dobra investicija. Sve, naravno, zavisi od količine novca sa kojom raspolažete - objašnjava nam sagovornica.

Za centar grada se tradicionalno zna da ima "jake" cene i tu promena neće biti, ali bi iznenađenje mogle biti cene u Železniku, Žarkovu, na Vidikovcu, ili Labudovom, Petlovom brdu, zatim na Bežaniji, oko Ada Huje, na Karaburmi, u Mirijevu i pomenutoj Višnjičkoj banji.

Već sada, cene u proseku iznose 1.500, 1.600 evra pa naviše.

Video: Ovako ubuduće kupujete polovan automobil

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    8. april 2022 | 10:04

    a ČA,ČA,ČA ? (Borca,Ovca,Krnjaca) za nas nema metroa? :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>