• 1

Blago popuštanje cena nekretnina: Da li bi "trend" iz ovog dela sveta mogao da se prelije globalno?

Oporavak prodaje kuća u Singapuru prkosi merama "hlađenja" tržišta

  • 1
Singapur panorama Singapur / Foto: Shutterstock

Prodaja kuća u Singapuru je porasla prošlog meseca, signalizirajući da se potražnja zadržava čak i dok grad-država pokušava da "ohladi" bum stambenih nekretnina.

Kupovina novih privatnih stanova porasla je na 654 jedinice u martu, pokazuju podaci Uprave za urbani razvoj. To je za oko 21% više u odnosu na 542 jedinice prodate u prethodnom mesecu.

Brojke sugerišu da još uvek postoji "apetit" za domovima u gradu-državi, posebno među stanovnicima koji žele da pređu sa javnih na privatne jedinice, nakon što je prodaja smanjena u poslednjih par od meseci.

Vlasti su u decembru uvele "mere za hlađenje", kako bi se pozabavile nedostatkom pristupačnih jedinica, zajedno sa rizikom da će domaćinstva imati problema da otplaćuju svoje hipoteke po višim stopama.

Rast cena stanova u Singapuru je usporio u poslednjem kvartalu.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    18. april 2022 | 20:28

    o cemu bre vi... svugde u svetu gde rastu nekretnine se peru pare koje su printane 24/7... korona je uzdrmala sve i sad treba nekako pokazati kao sve je ok....nije

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>