• 4

Kvadrat u Beogradu prodat za 9.115 evra: Možete li da pogodite gde se nalazi?

Promet na tržištu nepokretnosti u Srbiji je u prvom tromesečju porastao za 23,1 posto

  • 4
Beograd Nekretnine Stanovi Tržište Foto-ilustacija: Shutterstock

U Srbiji su u prvom kvartalu ove godine najtraženije bile nepokretnosti u Beogradu, pri čemu je u srpskoj prestonici zabeležena i najviša cena po kvadratu od vrtoglavih 9.115 evra za stan prodat u Beogradu na vodi, pokazuje novi izveštaj Republičkog geodetskog zavoda.

U Beogradu je u prvom tromesečju količina novca investiranog u nekretnine dostigla 807,9 miliona evra, što je rast od 21,2 procenta u odnosu na isti period 2021.

Taj iznos čini polovinu ukupnog prometa na tržištu nepokretnosti u Srbiji u prva tri meseca 2022. godine, koji je iznosio 1,6 milijardi evra. Promet na tržištu nepokretnosti u Srbiji je u prvom tromesečju porastao za 23,1 posto, u odnosu na isti period prošle godine, koja je do sada bila rekordna po prometu nekretnina u zemlji, navodi se u izveštaju RGZ-a.

Investiranje u nekretnine u Srbiji dostiglo je u prvom kvartalu ove godine nov rekordan nivo sa iznosom od 1,6 milijardi evra, što je rast od 23,1 posto u odnosu na isti period 2021, dodaje se.

Količina novca uloženog u nekretnine u prva meseca je udvostručena u odnosu na prvi kvartal 2019, od kada je prisutan stalni rast prometa na ovom tržištu. Broj zaključenih kupoprodajnih ugovora takođe pokazuje kontinuirani rast. U izveštajnom periodu je zaključeno ukupno 32.164 ugovora, što je za 6,7 procenata više nego u prvom tromesečju prošle godine.

U najvećim gradovima u Srbiji stanovi su, iz kreditnih sredstava, najviše plaćani u Nišu (40%), zatim u Novom Sadu (33%), Beogradu (31%) i Kragujevcu (25%), navodi se u saopštenju RGZ.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>