• 2
 ≫ 

Split bruji o neverovatnom oglasu: Za stan bez balkona traži čak 6.237 evra po kvadratu

 ≫ 

Ta je cena previsoka, stanje se na tržištu je normalno i cene će padati, kaže agentica

  • 2
Split panorama kljucevi stana Foto-ilustracija: Profimedia/Photononstop, pixabay.com

Je li ovo možda rekord za "običan" stan u Splitu koji čak nema ni balkon? Naime, vlasnik stana od 82 kvadrata traži čak 6.237 evra po kvadratu, piše Slobodna Dalmacija.

Oglas glasi ovako:

- Prodaje se trosobni stan s dnevnim boravkom na Bačvicama. Stan je na drugom spratu zgrade koja ima tri sprata, orijentisan jug 70 posto, sever 30 posto, s ograđenim dvorištem i velikim privatnim parkiralištem. Kapija je na daljinski. Kompletno je adaptiran i namešten po meri. Granit na podu, egzotični parketi, vrhunska unutrašnja i spoljna stolarija…

- Sunčan i prostran stan, visoki plafoni, betonska međuspratna konstrukcija, s delimičnim pogledom na luku s južnih prozora. Od plaže Bačvice je udaljen tri minute hoda... Stan nema balkon. Prodaje se kompletno namešten. Uz stan ide drvarnica u podrumu od 4 metara kvadratnih i pripadajući deo potkrovlja. Stan ima 92 metara kvadratnih, ali u vlasničkom listu 80 metara kvadratnih. Čisto vlasništvo bez tereta. Veliki i prostran portun. Prodaje vlasnik. Cena 499.000 evra - napisano je u FB grupi Njuškaj Split.

Dakle, vlasnik traži neverovatnih 3,8 miliona kuna.

Podsetimo, nedavno se pojavio oglas na Njuškalu za jedan stan u Splitu sa zanimljivom cenom. Vlasnici traže neverovatnih 5.000 evra po kvadratu stambenog prostora. I to za stariji stan, za starim nameštajem na dve etaže, od kojih je jedna etaža potkrovlje u kojem je smeštena spavaća soba.

Stan ima 60 kvadrata i košta 300.000 evra ili dva miliona i 260 hiljada kuna. Balkon nije vidljiv na fotografijama koje su priložili.

Evo kako ga vlasnici opisuju:

- Neodoljivi šarm starinskog stana s pogledom na istorijsko jezgro grada i na Marjan. Zanimljiva nekretnina na odličnoj lokaciji, u strogom centru grada, za dugoročnu investiciju.

- Stan se sastoji od kuhinje s trpezarijom i dnevnim boravkom, dve spavaće sobe, hodnika i kupatila na prvoj etaži, još jednog spavaćeg prostora na gornjoj etaži, odnosno potkrovlju. Unutrašnje stepenice daju ovom prostoru dodatnu dozu stila i zanimljivosti - stoji u oglasu.

A evo što kaže jedna agentica:

– Ta je cena previsoka, stanje se na tržištu je normalno i cene će padati. A ovo, kad pogledam slike i sve, definitivno ne vredi 300.000 evra. Čak na fotografijama nema ni balkon, a to bi istaknuli da imaju. Mislim da su vlasnici ovog stana pokušali metodom – ako prođe, prođe.

- Taj stan ne vredi ni blizu toliko, posebno kad vidimo da tu treba jako puno ulaganja ako se prostor želi modernizovati. Ne bi toliko mogli tražiti ni da je novogradnja u pitanju. Videla sam takvih pokušaja i na Žnjanu, Spinutu, ali ako žele prodati, ipak će trebati bitno spustiti cenu. Međutim, luda su ovo vremena, možda im se i posreći - zaključuje agentica.

Video: Ivana za manje od 100 evra renovirala kupatilo: Sve unutra izgleda kao novo, a nije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>