• 1

Tek što je kupila dom, već ga prodaje: Da li je Elen ovaj put "u minusu"? Evo ko je kupac

Slavna voditeljka i njena partnerka, Porša de Rosi, velelepnu imovinu su kupile tek pre osam meseci, a već je prodaju

  • 1
Ellen Degeneres Beverly Hills kuća Elen Dedženeris Foto: Profimedia/Compass via The Grosby Group/Grosby Group, Tanjug/AP

Slavna američka voditeljka Elen Dedženeris i njena partnerka, glumica Porša de Rosi, ponovo menjaju svoj dom, i to nepunih osam meseci nakon što su se uselile u raskošnu modernu kuću iz srednjeg veka, smeštenu u planinama iznad Beverli Hilsa.

Za nju su dale čak 8,5 miliona dolara.

Kuća nikada nije bila na tržištu, iako zapisi otkrivaju da je najnoviji posao potpisan za skoro 8,8 miliona dolara, što je relativno skroman profit koji je verovatno "izbrisan" usled poreza, održavanja, renoviranja i ostalih provizija vezanih za nekretnine.

Ali, možda i nije bilo umešanosti agenta za nekretnine u ovaj transfer, jer podaci takođe pokazuju da je kupac ove kuće, zapravo, njihov sused - holivudski mogul visokog profila Gaj Oziri, inače agent za talente, rođen u Izraelu.

Oziri je dugogodišnji investitor u tehnologiju, najpoznatiji po zastupanju Madone i U2 benda.

Ujedno je i vlasnik znatno većeg imanja u "komšiluku", od 2005. godine, kada ga je kupio za oko 7,4 miliona dolara. Iste godine je ostao "kraći" za 4,3 miliona dolara, kako bi stekao još jednu susednu imovinu.

On sada ima velelepno imanje koje čine tri kuće i tri parcele, što ga je sve skupa koštalo više od 20 miliona dolara. A pošto je ovaj posao sklopljen "van tržišta", nije jasno šta su sve Dedženeris i de Rosi promenile u ovom domu, ako je promena uopšte bilo.

Ipak, dokumenta od prošle godine pokazuju da je imovina već bila u besprekornom stanju, sa nedavnom restauracijom koju su nadgledali arhitekta Džon Bertram i dizajner enterijera Sara Šeter.

Smeštena u krugu zatvorene zajednice Hidden Valley, u kanjonu Coldwater - gde su drugi vlasnici kuća Adel, Kameron Dijaz, Kejti Peri, Ešton Kučer i Nikol Kidman - ova jednospratna kuća ima više od 400 m2 životnog prostora, u kojem dominiraju dugački hodnici i zidovi od stakla.

Ulazi se u osvetljeno dvorište, kojem potom vodi do različitih dnevnih prostorija, a primarna spavaća soba ima privatnu kancelariju i ugrađen đakuzi. Postoje četiri spavaće sobe za goste, uključujući odvojeno "dečje krilo".

Naravno, šta bi bila jedna ovakva vila bez bazena, ali i roštilja i bara.

Još nema pomena o "sledećoj stanici" ovog para, ali se zna da poseduje najmanje tri imanja na severu u Montesitu, uključujući vilu od 21 milion dolara i istorijski vredan ranč od 14,3 miliona dolara, koji datira iz kasnih 1800-ih.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>