• 0
 ≫ 

Oglas "retko u ponudi" nije vezan samo za stan: Ovo su beneficije zbog kojih je kirija 600€

 ≫ 

Da li je cena opravdana? Da li je epitet "retko u ponudi" na mestu? Ostaje da se vidi, jer potražnja diktira svoje...

  • 0
stan, nekretnine Foto: Freepik

Kada u oglasima za izdavanje/prodaju nekretnina naiđete na opis "retko u ponudi", treba da znate da se to više ne odnosi samo na samu stambenu jedinicu: uređenost, kvadraturu, spratnost itd.

Na šta tačno mislimo? Dobru nekretninu ne karakterišu samo zidovi, moderan nameštaj i renovirano stanje, već i lokacija, nivo snabdevenosti, važnih objekata u okolini.

Tako se danas stan od 55 kvadrata na Bulevaru umetnosti, na Novom Beogradu, izdaje za 600 evra, prvenstveno zbog lokacije na kojoj se nalazi. Oglašen je kao nekretnina koja je "retko u ponudi", a taj epitet obično prati salonce ili vrhunske stanove oko centra grada. Iako se ovaj dvoiposoban stan izdaje kao "luksuzno opremljen", sudeći po fotografijama, reč "luksuzno" možda nije najadekvatnija, premda je stan renoviran i lep.

Ova nekretnina je na 8. od 15 spratova, što jeste njegova mana iako nije u potkrovlju - 8. sprat nije na visokoj ceni. Dakle, još jednom možemo da zaključimo koliko je  važna lokacija na kojoj je nekretnina i koliko ona utiče na visinu kirije, bez obzira na spratnost, veličinu stana i njegovu opremljenost.

A kako je došlo do toga?

Beograd, s naglasom na - Novi Beograd, širio se kroz godine, i tako se spontano javljala sve veća potreba kupaca da pazare nekretninu nadomak važnih institucija, poslovnih zgrada, ordinacija, supermarketa, obdaništa, fakulteta, restorana, tržnih centara, parkinga, garaža, šetališta.

Drugim rečima, ulica kao što je Bulevar umetnosti na Novom Beogradu uvek će biti na dobroj ceni upravo zbog svoje pozicije.

Podsećamo vas i na priču s početka maja, upravo o tome šta znači kada stanodavac napiše da je stan "retko u ponudi": ovaj se takođe nalazi na NBG, i to blizu Arene.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>