• 1

Jedna od čuvenih "obojenih dama" mogla bi biti ugrabljena: Ali, cena je paprena

Oduševiće vas enterijer ovih neobičnih kuća, građenih u viktorijanskom dobu

  • 1
San Francisco, Painted Ladies Foto: Profimedia/imageSPACE / ddp USA

Pre nešto više od dve godine, neposredno pre nego što je pandemija pogodila svet, softverski inženjer Lija Kalver pobedila je u "napetom" nadmetanju za kupovinu jedne od zgrada iz reda tzv. "obojenih dama".

Naobične građevine, poznate i kao "Sedam sestara", predstavljaju simbol San Franciska. Građene su u viktorijansko doba, imaju izuzetnu istorijsku vrednost, a Kalver je za ovu nekretninu dala čak 800.000 dolara.

Kuća je sada opet na tržištu, i još uvek joj treba opsežno renoviranje što možete zaključiti i po fotografijama koje je objavio dirt.com; ipak, možemo biti saglasni da je enterijer krajnje autentičan i poseban.

Kalver za nekretninu traži 3,55 miliona dolara, koliko je tražila i u januaru 2020, nakon obnove kuće. Ipak, tada je shvatila da je početak 2020. bio "verovatno najgori trenutak ikada" za prodaju.

Ne samo da je pandemija usporila njene planove, već je donela i probleme u lancu snabdevanja kada je u pitanju traženje materijala, pa je upuštanje u vredan projekat bilo pravi izazov.

Na kraju, trošak je daleko nadmašio njena očekivanja, pa je odlučila da je proda. Inače, kuće poznate kao "Painted Ladies" ili "Postcard Row" gledaju na park Alamo Square.

San Francisco, Painted Ladies Foto: Profimedia/ClassicStock / Alamy / Alamy

Šta znamo o viktorijanskoj arhitekturi?

Treba naznačiti da je u pitanju doba, a ne stil, mada su zgrade građene u periodu između 1840. i 1900. toliko prepoznatljive i upečatljive, da ih možemo smatrati i onima iz viktorijanskog "stila".

Posle Ruskog zlata iz 1849. godine, San Francisko je bio na vrhuncu gradnje, a zanimljivo je da vodiči koji vas sprovede kroz ovaj grad - pružaju tri ture fokusirajući se upravo na viktorijansku arhitekturu.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>