• 0

Ovo je nekretnina koju ćete želeti da kupite: 5 stvari u koje treba uložiti

Bližimo se letu i toplom vremenu, idealnom za boravak kraj vode, te tako nekretnine na jezeru ili reci opet izbijaju u prvi plan

  • 0
kuća Foto: Shutterstock

Kuća pokraj vode je gotovo uvek dobra investicija, mada se priča ne završava samom kupovinom.

Potrebno je da poznajete taj "teren", da se snalazite u prirodi, da ste dobar plivač - ma kako to banalno delovalo u prvi mah. Mnogi se čak odluče da kupe nekretninu na reci ili jezeru - zarad izdavanja, i ona im vremenom postane kao druga kuća.

To sve posebno imajući u vidu da - kada boravite u ovakvoj kući - imate utisak da ste stalno na odmoru: bilo da se odlučite na trajno preseljenje, povremeni boravak ili rad na daljinu.

Uvek možete da uštedite na nameštaju ili pratećoj opremi, ali evo gde ne bi trebalo da pravite kompromise ako želite da vaša kuća bude prijatna za život - kako vama, tako i potencijalnim stanarima, odlučite li da je izdajete.

Bazen

Ako postoji mogućnost ugradnje bazena/tople kade u dvorištu, ne oklevajte da investirate. Ne samo da vama ostaje dugoročni ugođaj, već utiče i na cenu kuće - bilo da je reč o kasnijoj prodaji ili iznajmljivanju.

Zapravo, mnogi kupci danas i očekuju ovakav SPA užitak, posebno u vreme rastuće ponude nekretnina i buma izdavanja vikendica. U Americi, prosečna cena ovakvog tipa tople kade je 7.000 dolara, ali računajte i na mesečne/godišnje troškove struje i održavanja.

Roštilj i ljuljaške

Takođe jedan bitan "momenat" ako odlučite da izdajete kuću, mada, i ako želite da vama bude prijatno u njoj. Gotovo da nema letnje zabave bez dobrog roštilja ili pijuckanja kafe na ležaljci, u hladu, u prirodi. Tako nešto za mnoge nema cenu, posebno za one koji rade mnogo, pod stresom su i treba im "beg" od svakodnevice.

Prvi maj, Košutnjak Foto: Nikola Tomić

Izolacija

Dobra izolacija znači da ovakav tip kuće možete izdavati i u jesen/zimu, tako da vam je to zagarantovan celogodišnji biznis. Svakako da je leti veća potražnja, ali ima i onih koji upravo zimi žele ovakav vid ugođaja, umesto odlaska na snežnu planinu. Svakako, dobra izolacija ne znači samo da je temperatura u kući dobra, već predstavlja i zaštitu od insekata itd.

Kupatilo

Jedna od prvih prostorija koju primetite u nekom stanu ili nekoj kući je kupatilo, zar ne? Ono što im je primarno bitno jeste da je kupatilo renovirano, čisto, uredno. I sami klijenti su prilično "zahtevni" po tom pitanju, odnosno, važno im je da smeštaj nudi čistu posteljinu i dobro kupatilo. Ostalo je u drugom planu. Kupatilo možete kompletno da renovirate za nekoliko hiljada evra, a promena je velika.

Prilaz/parking

Nemojte zanemariti ni ovaj deo, iako se ne tiče kuće neposredno, svakako joj pripada. Mnogo toga je stvar ukusa, kao što je uređenje enterijera, odabir nameštaja i tome slično, ali svako voli uređeno dvorište, obezbeđen pristup nekretninu, zaštićen prostor, po mogućstvu organizovan parking barem za jedno do dva vozila.

Video: Male solarne elektrane niču na krovovima u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>