• 49
 ≫ 

Da li biste dali 360.000€ za kuću u Veterniku? Luks vila u Sevilji košta manje od toga

 ≫ 

Cene nekretnina su na maksimumu, te ako ste kupac - sada verovatno nije trenutak za kupovinu

  • 49
Veternik, Španija

Foto: Shutterstock

U Srbiji se uveliko priča o rastu cena nekretnina i o, često, "nerealnim procenama" vlasnika kuća o tome koliko njihova imovina vredi. Ipak, čini se da je ova diskusija sada dostigla jedan novi nivo.

Naime, društvena mreža Tviter ovih dana je glavno mesto rasprave o izgledu i cenama kuća na području Vojvodine i osunčane Španije, gde zaista možemo naći impozantne vile, moderne i luksuzne, kao iz prestižnih magazina.

Šta je to razljutilo tviteraše?

Telegraf Biznis je i ove sezone pisao o tome kakve se vikendice/kuće za stanovanje traže, odnosno u šta treba ulagati, pri čemu imperativ ostaju bazen, uređeno dvorište, moderno opremanje, oaza mira na obrnocima grada.

Neki vlasnici kuća su iskoristili pomamu, koja traje otkako je krenula korona i pojačana potreba za izolacijom. Ljudi se raspituju za placeve i sređene ili napuštene kuće širom Šumadije, u okolini Novog Sada, nadomak Fruške Gore, pa i u Veterniku.

Jedan tivteraš je ovaj put uporedio nekoliko kuća slične opremljenosti i kvadrature iz Beograda i Novog Sada, i njihove okoline, sa luks vilama u Madridu, Barseloni, Malagi i Sevilji. Na mreži je istakao sve primere, a u prvom se govori o nekretnini iz Sevilje, sa bazenom, šest soba i tri kupatila, koja košta 325.000 evra.

U drugom primeru je fotografija vile iz Malage, koja takođe ima bazen, mada je nešto manje kvadrature i površine zemljišta. Njena cena je 239.950 evra.

Te kuće je uporedio sa nekretninom iz Veternika koja nema bazen, niti deluje luksuzno, a nema ni more u blizini - a za koju vlasnici traže 360.500 evra, ako je sudeći po ceni koja stoji u oglasu, tj. ako nije došlo do greške. I nije sporan samo Veternik.

Tviteraš je za primer uzeo i vilu na Tatarskom brdu u Novom Sadu, koju je stavio u ravan sa nekretninom iz Barselone. Za prvu traže 1.030.00 evra, sudeći po opisu ova kuća nema bazen, a ima jedan sprat; s druge strane, prelepa kuća sa bazenom u Španiji, i sa divnim vrtom, košta 998.000 evra.

Svoje mesto je ovde našla i moderna, ultra otmena madridska nekretnina, sa pet soba i privatnim "infiniti" bazenom, koja se prodaje za 1.850.000 evra. Vila je površine 670 kvadratnih metara. Za poređenje je uzeo vilu na Dedinju, površine 1.150 kvadrata, sa bazenom na placu od 27 ari, koja košta "svega" 5.500.000 evra.

"I za kraj. Da ne bude da poredim babe i žabe. Pozuelo de Alarcón je najbogatiji deo Madrida. Nazivaju ga i najbogatijim gradom u Španiji. Pogledajte šta se nudi po kojim cenama u odnosu na ponudu na Dedinju", naveo je.

Apartman u Alkaronu, od 220 m2 u luksuznom delu Madrida, košta 1.595.000 evra i prodaje se sa pripadajućim objektima. Nasuprot tome je kuća na Dedinju za koju traže 2.300.000 evra.

Video: Male solarne elektrane niču na krovovima u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zolika

    11. jun 2022 | 09:28

    Trenutno je jeftinije dete poslati u inostranstvo na studije nego mu kupiti stan u Novom Sadu. Bruka.

  • Dusan

    11. jun 2022 | 09:05

    Uskoro sve puca kao balon,od jeseni druga prica...

  • Hohar

    11. jun 2022 | 09:57

    Pa ko bi ziveo u Veterniku...ovde svi misle da imaju nekretnine od milion evra ...pa pre cu kupiti vilu u Sevilji...ili Nici...ili...valensiji......nego Veternik...Kosmaj...gde su cene vise a znamo kako to izgleda. ...u Vetrnik ni po kazni nebi ziveo. . .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>