• 0

Kalifornijski raj: Pasadena krije imanje o kojem mnogi maštaju, a pripada uspešnoj glumici

Prvobitno izgrađenu 1947. godine, kuću je dizajnirao dvojac Nomland za uticajni program studije slučaja

  • 0
Lily Collins kuća vila Foto: REALTOR / Planet / Profimedia

Britansko-američka glumica Lili Kolins dokazuje da je, kao i njena majka Džil Tavelman, dobar poznavalac arhitekture.

Ubrzo nakon što je prodala imanje na Beverli Hilsu koje je dizajnirao Džon Elgin Vulf, podaci pokazuju da se preselila u Pasadenu (Kalifornija), u kuću koja je pripadala glumici Kristen Wig.

Iako je ugovor, zapravo, propao prošle godine (prema pisanju sajta Dirt.com), mesecima je klizio ispod radara jer je bio van tržišta i bez pompe u javnosti. I pošto je transfer bio van tržišta, nije poznato u kojoj meri je Vig napravila bilo kakve promene u kući tokom svog boravka, iako je značajno unapredila uređenje imanja postavljanjem novog drveća i gustog zida od žive ograde.

U svakom slučaju, izgleda da su se njena ulaganja isplatila - kupila je imanje za 3 miliona dolara krajem 2017, a prodala ga je Kolinsovoj za nešto manje od 4 miliona dolara.

Prvobitno izgrađenu 1947. godine, kuću je dizajnirao dvojac Nomland - tačnije oca i sin Kemper i Kemper Jr., za uticajni program studije slučaja, koji je sponzorisao magazin Arts and Architecture. Ovo je jedina kuća izgrađena za potrebe studije slučaja u Pasadeni, a njena glavna struktura uključuje tri spavaće sobe i 2 i po kupatila.

Poslednjih godina, ceo mini kompleks je uglavnom renoviran od strane bivših vlasnika, koji su opremili mesto savremenim uređajima i sadržajima.

Unutra je samostojeći kamin koji na pola deli inače kombinovanu zonu - dnevne sobe i trpezarije, kao i kuhinja koja se "otvara" u porodičnu sobu. Spolja se nalazi nekoliko terasa, kao i noviji bazen i SPA centar, postavljeni 2014. godine.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>