• 0

Slavni obožavaju Malibu, a posebno tech milijarderi: Evo ko je novi "komšija"

Imanje je nekada pripadalo pop zvezdi Pink

  • 0
Point Dume, Malibu Foto: Profimedia/Planet/MLS

Suosnivač Gugla, Sergej Brin, nedavno je kupio imanje koje je svojevremeno pripadalo pevačici Pink, smešteno u Malibuu (Kalifornija, SAD).

Tehnološka invazija na Malibu se nastavlja, piše Dirt.com. Brin se ovom kupovinom pridružio drugim multimilijarderima koji poseduju imanja u mestu poznatom po plažama i vilama slavnih. Tu su, između ostalog, i Loren Pauel Džobs, nekadašnja supruga Stiva Džobsa, zatim preduzetnik i softverski inženjer Mark Andrisen, kao i suosnivač WhatsApp-a, Jan Koum.

Brin je novu nekretninu kupio zajedno sa svojom drugom suprugom, Nikol Šanahan, sa kojom je pred razvodom. Nije baš sigurno šta će dalje biti s ovim domom, jer pravni dokumenti pokazuju da je Brin tiho podneo zahtev za razvod još u januaru.

Sudeći po podeli imovine koja se dogodila tokom Brinovog rastanka od njegove prve supruge, čini se logičnom pretpostavkom da će Šanahan zadržati dom u Malibuu, dok bi Brin mogao da kupi novo mesto za sebe.

Kuća je sagrađena 2005. godine, ima 5 spavaćih soba i 7 kupatila, a procenjena je na 13,5 miliona dolara. Kako se dalje navodi, nekretninu su sagradili poznati lokalni advokat i njegova supruga, a potom su je 2010. prodali pop pevačici Pink, koja je za nju dala 11,9 miliona dolara.

Point Dume, Malibu Foto: Profimedia/Planet/MLS

Amerikanka je ovu vilu, zapravo, učinila svojim primarnim prebivalištem na nekoliko godina. Pink je, potom, odlučila da proda kuću 2016. francuskom investicionom bankaru Matjeu Pigasu, za 12,5 miliona dolara.

Pigas je prodao imovinu još u septembru 2020. za 13,5 miliona dolara, iako kupac nikada nije javno identifikovan. Ipak, poznato je da je kuća sada u vlasništvu preduzeća kojim upravlja advokat iz San Franciska, poznat po svojoj veoma selektivnoj listi klijenata, skoro u potpunosti sačinjenoj od tehnoloških milijardera i osnivača svetskih kompanija.

Point Dume, Malibu Foto: Profimedia/Planet/MLS

U sklopu imanja je i pansion sa sopstvenom kuhinjom, opremljenom vikinškim šporetom i studijom za snimanje, kao i kabinom pored bazena sa ložištem. Iza kuće su guste krošnje drveća, nalik šumi, mada je možda najbolja karakteristika imanja diskretna zadnja kapija koja vodi iz dvorišta do privatne staze koja gleda na plažu.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>