• 0
 ≫ 

Konačno talas hlađenja na vrelom tržištu nekretnina: Pada potražnja

 ≫ 

Za sada, novi uslovi stvaraju rizike za graditelje domova, zbog gomilanja troškovi kada je kuća duže vreme dostupna

  • 0
Lux , luksuzna kuća Foto: Shutterstock

Tokom 2021. godine, nakon burne 2020. obeležene pandemijskim izazovima, došlo je do "vrućeg trenda" na tržištu nekretnina u SAD: došlo je do uspona iznajmljivanja kuća porodicama, koje nisu mogle da kupe nekretninu, tj. obavežu su na hipoteku.

Pritom, tu se ne misli na "samostalne" stanodavce, već na velike graditelje domova koji su lani gradili čitave zajednice, samo sa jednim ciljem: da ih izdaju i tako zarade. Investitori su ulagali milijarde dolara u taj sektor, poznat i kao "single-family rental". I ne morate da budete privatni investitor ili prezaposleni stanodavac da biste investirali.

Ove godine, takve firme sada traže svoje nove prilike na usporenom američkom tržištu nekretnina, kladeći se u to da će manja potražnja navesti građevince da ponude popuste.

Investiciona kompanija "American Homes 4 Rent", treći po veličini stanodavac tog tipa, svakodnevno prima pozive od raznih potencijalnih prodavaca. Građevinari trenutno nude male ustupke pod uslovima ugovora, čak i dok drže cene na nivou, ali očekuje da će se to promeniti.

Za sada, novi uslovi stvaraju rizike za graditelje domova, zbog gomilanja troškovi kada je kuća duže vreme dostupna. Sklapanje ugovora sa stanodavcima može pomoći građevinarima da zadrže tim i dodaju stambeni inventar, čak i usred sporije potražnje potrošača.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>