• 2
 ≫ 

Bogati i slavni znaju šta valja: 4 njujorška penthausa imaju krovne terase koje oduzimaju dah

 ≫ 

Ovaj tip stana se posebno ceni i uvek će imati svog kupca, u kojem god delu sveta da se nalazi. Ipak, Velika jabuka je nešto sasvim drugo...

  • 2
Penthaus Menhetn  Krisi Tajgen i Džon Ledžend John Legend and Chrissy Teigen Muzičar i manekenka prodali su nekretninu za 18 miliona dolara / Foto: Profimedia

38Znate one prelepe krovne terase, kakve često viđamo u američkim filmovima, a na kojima se organizuju žurke ili, jednostavno, služe za sunčanje i uživanje?

Dobra vest je da ih je Njujork pun, ali, za stanove s takvim ugođajem treba vam dublji džep.

Najlepši penthausi u Velikoj jabuci imaju infiniti bazene koji menja boju, đakuzi, kamin, zvučni surround sistem, ogromne TV ekrane, najmoderniji nameštaj, ugradnu kuhinju sa sve sudoperom, frižiderom i roštiljem... I to sve na otvorenom.

Agenti za nekretnine ovakva "skrovišta" na Menhetnu preporučuju za razne namene: bilo da tražite oazu za momački život ili luksuzan život udvoje. Svakako, i sam enterijer ovakvih stanova je zapanjujuć, ali je njihova glavna prednost, ipak, veliki, uređeni otvoreni prostor.

Mnogi slavni vole upravo takve penthause, a jedan takav su nedavno prodali i Džon Ledžen i Krisi Tajgen, i to za 18 miliona dolara (prikazan na fotografiji iznad).

Par je, zapravo, prodao dva spojena penthausa koji zajedno imaju oko 570 m2, šest spavaćih soba i isto toliko kupatila, kao i više od 300 kvadrata prostora na krovnoj terasi.

Ali, tu nije kraj. Penthaus je tip stambene jedinice koji se posebno ceni: panoramski pogled, uživanje uz zalazak sunca, kupanje u sopstvenom bazenu u centru grada... Treba li dalje nabrajati?

Penthaus Menhetn Điđi Bela Gigi Bella Hadid Bela je dala 6 miliona dolara za luksuznu nekretninu / Foto: Profimedia

Pre dve godine brujalo se o stanu koji je pazarila Bela Hadid, svetski supermodel. U pitanju je penthaus u srcu Sohoa, vredan 6,1 milion dolara. Doduše, to je bila cena tada, a vrlo verovatno da danas vredi više. Nalazi su u zgradi podignutoj 1877. godine. Kako izgleda njegova krovna terasa možete videti na fotografiji iznad.

Takođe, ekscentrična pevačica Bjork posedovala je predivan penthaus u Velikoj jabuci, koji je 2018. oglasila za prodaju, i to za 9 miliona dolara. U pitanju je stan sa četiri spavaće sobe i četiri kupatila.

Uprkos paprenoj ceni, fotografije bi mogle biti iznenađenje jer ne odaju utisak da je reč o tako skupoj nekretnini. Doduše, lepota i otmenost se ne retko kriju upravo u minimalizmu i detaljima: recimo, u spavaćoj sobi bile su dve rustične komode, jedna fotelja, maketa kuće, figura životinje i umesto klasičnog kreveta - dušek, na podu.

Penthaus Menhetn Bjork Jednostavna terasa stana u kojem je živela Bjork / Foto: Profimedia

Ono što je svežija vest, stara malo više od mesec dana, jeste da je glumica Ejmi Šumer odlučila da proda svoj prelepi penthaus s Menhetna, i to za 15 miliona dolara.

Ta jedinica ima pet spavaćih soba i oko 400 kvadrata unutrašnjeg prostora na celom spratu, plus dodatnih skoro 280 m2 spoljašnjeg prostora na dva nivoa. Šumer (40) i njen suprug Kris Fišer su roditelji malog deteta i žele da žive bliže školi njihovog sina. Verovatno će se preseliti u Bruklin.

Penthaus Menhetn Amy Schumer Manhattan, NY penthouse apartment Božanstven pogled s terase stana koji prodaje zvezda komedije "I Feel Pretty" / Foto: Profimedia

To svakako ne znači da ne možemo da "zavirimo" na velelepnu terasu, na kojoj je porodica zasigurno provela mnogo lepih trenutaka.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    8. jul 2022 | 07:34

    Sve ne to lepo, ali u Srbiji nikad ne uzimati stan ispod ploce niti penthaus zbog nefunkcionalne dfzave i neresivih sporova oko odrzavanja objekta, prokisnjavanja i sl.

  • angie

    15. jul 2022 | 11:22

    Prelepo, samo ja bih tu stavila mnogo vise zelenila i cveca, a takodje postavila bih i luna tendu, da ne bi bilo bas ovoliko direktnog sunca.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>