• 0

Kuća gde je sniman čuveni Spilbergov film ista je 40 godina: Nekad je vredela 340.000 USD, a sad?

Priča filma "E. T. vanzemaljac" prati Eliota, usamljenog dečaka koji se sprijateljio sa vanzemaljcem

  • 0
E.T. kuća Foto: Profimedia/BACKGRID / Backgrid USA

Pojavile su se "nove" fotografije tzv. E. T. kuće, koja se koristila kao lokacija za snimanje Spilbergovog filma iz 1982, "E. T. vanzemaljac", ali je fakat da tu nema ničeg novog - nekretnina je ista kao pre 40 godina.

Reč je o kući smeštenoj u Kaliforniji, u naselju Tudžunga (Los Anđeles), koja se nije promenila od datuma snimanja ovog ostvarenja koje je visoko ocenjeno (7.9/10) na popularnom sajtu IMDB.

Nekretnina ima 4 kreveta i tri kupatila, a procenjena vrednost iznosi 1,5 miliona dolara.

Dokaz za to da je kuća ostala ista su fotografije kadrova iz "E. T. vanzemaljac", koje se lako pronalaze na internetu. Film je, inače, objavljen u SAD 11. juna 1982. godine.

Podaci o imovini pokazuju da je samostojeća kuća, koja ima bazen, poslednji put prodata za 340.000 dolara 1987. godine.

Dakle, sada vredi daleko više: naravno, prošlo je punih 35 godina od poslednje prodaje, u međuvremenu je i tržište nekretnina "eksplodiralo", posebno u poslednje vreme, a mimo toga - na cenu utiče sama činjenica da je tu sniman kultni film.

Podsećamo vas i da je ovog aprila obeležena godišnjica filma, a Stiven Spilberg je predvodio ekipu. Ipak, na ceremoniji u Los Anđelesu nije bilo glavnih junaka - Dru Barimor i Henrija Tomasa.

Priča filma "E. T. vanzemaljac" prati Eliota, usamljenog dečaka koji se sprijateljio sa vanzemaljcem, koji je zalutao na zemlju. Eliot i njegovi rođaci mu pomažu da se vrati kući, usput ga skrivajući od Eliotove majke i organa reda.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>