• 1
 ≫ 

Našli smo najskuplji stan za vreme EXITA: Sulude cifre i ponude za 4 dana, izdaju terase i sobe bez kreveta

 ≫ 

Prema rečima naše sagovornice, sve veći broj vlasnika traži depozit za izdavanje stanova tokom festivala

  • 1

Najveći muzički festival u Srbiji EXIT koji je počeo sinoć, poznato je puni džepove stanodavcima. U međuvremenu je iznedrio još jedan biznis a to je čuvanje dece čiji roditelji nemaju kome da ih ostave da bi otišli na ovaj događaj. 

Poznato je da tokom trajanja festivala Novi Sad poseti veliki broj inostranih i domaćih turista, ali i da pojedinci njihovu neinformisanost pokušavaju da pretvore u ličnu materijalnu korist, pa se pazite "divljih" taksista. 

Ali da se vratimo na cenu zakupa stanova tokom ovih nekoliko dana. Češljajući prilike na tržištu nekretnina, naišli smo na zaista zanimljive informacije.

Na sajtu 4zida.rs na primer, trenutno se nalazi više od 650 oglasa za stanove koji se izdaju po principu „stan na dan“. Od toga se 105 stanova nalazi u Novom Sadu, a 58 u Beogradu.

-Od stanova koji se izdaju u Novom Sadu veliki se broj odnosi na najam stanova tokom Exita. Najviša cena za koju se na našem sajtu izdaju stanovi za Exit je 500 evra (oglas se odnosi na sva 4 dana i za smeštaj 4-5 osoba i isto za 500 evra 4 dana). Ima stanova i za 300, 200 evra – zavisi od veličine stana i kapaciteta - kaže za Telegraf Biznis Jasmina Gavrilović Dražić iz 4zida.rs.

Prema rečima naše sagovornice, sve veći broj vlasnika traži depozit za izdavanje stanova tokom festivala.

- Tokom Exita, vlasnici izdaju i stanove koje inače ne izdaju – vide ovo kao dobru priliku za zaradu, a iznajmljuju svoj stan samo 4 dana. Inače, ovo je praksa i u mnogim evropskim gradovima – ljudi često iznajmljuju svoje stanove dok su na odmoru ili kad su veći događaji u njihovim gradovima - kaže naša sagovornica.

Ono što smo još uočili prelistavajući oglase, jeste da pojedini izdaju sobe bez kreveta, a mnogi dele objavu od pre dve-tri godine, kada su se izdavale i terase. Pogledajte urnebesne komentare ispod tih objava:

Podsetimo, društvenim mrežama se šire i oglasi za čuvanje dece tokom ovog festivala, a kako smo uspeli da saznamo, cena je od 600 dinara po satu.

Jedan od oglasa odnosi se na noćno čuvanje dece tokom EXIT-a. Svi zainteresovani su mogli da se jave do 5. jula, a predviđeno je da se deca čuvaju sve do završetka festivala, 10. jula.

Deca imaju večeru, đuskanje uz muziku, spremanje za spavanje, priče za laku noć, spavanje a ujutro buđenje, pranje zubića, jutarnje razgibavanje, doručak, igranje u dvorištu i užinu, nakon koje, oko podneva odnosno od 11.30 do 12h roditelji treba da dođu po decu.

Da li idete na EXIT, pišite nam u komentarima. 

Video: Da li ste spremni za najveću letnju žurku: Generalna proba pred početak Exita

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djokara

    8. jul 2022 | 18:41

    Na Exit ne svraćamo, na rokenrol povraćamo, mi tu muku ne shvaćamo. Ne možemo da pijemo i nikoga da bijemo 'armoniku dok ne čujemo!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>