• 0

Živela je u senci sestre, voljene prve dame SAD: Zavirite u nekadašnju čarobnu oazu lepe Li

Možda nije bila tako poznata kao Džeki, ali je Li svojom pojavom i upečatljivošću svakako obeležila 20. vek

  • 0
Turville Grange in Henley-on-Thames, Jackie Kennedy, Princess Lee Radziwill

Foto: Profimedia/mediadrumimages/Knight Frank/Media Drum World

Kako to obično biva, život zaista piše romane, a nekim porodicama kao da je preodređeno da ne žive tipičnim životima.

Takav je bio slučaj sa Džeki Kenedi, prvom damom Amerike sve do atentana na Džona Kenedija u Dalasu 1963, i njenom manje poznatom sestrom - Li Radživil, kojoj je i sam princ Filip jednom prilikom rekao: "Ti i ja uvek hodamo tri koraka iza".

Aludirao je na to kako je on uvek bio u senci svoje supruge, kraljice Elizabete II, a da je Li bila u senci svoje starije sestre, Džeki. Ipak, to svakako ne znači da njen život nije bio prožet zanimljivošću i bogatstvom.

Naime, obe sestre su odrastale u bogatoj aristokratskoj porodici francuskog porekla: Džeki se nakon atentata na Džona udala za grčkog brodovlasnika Aristotela Onazisa, a Li je iza sebe imala burnu porodičnu priču. Mnogo uspona i padova, ipak, obrela se u svetu dizajna enterijera, radila je za imućne klijente.

Zapravo, možda je manje poznato da je Li tokom 1960-ih počela da radi kao glumica, ali je to bilo bezuspešno.

Preminula je 2019. na Menhetnu, a sada je na prodaju ovo velelepno englesko imanje koje joj je pripadalo. Nalazi se u Bakinghemširu, i vredi blizu 19 miliona funti. 

Datira iz 18. veka i posebnu vrednost mu daje činjenica da su na njega svojim nogama kročili mnogi poznati i slavni: Džeki, svakako, ali i Šon Koneri.

Prema pisanju House&Garden-a, u pitanju je čuvena engleska seoska kuća Turville Grange, koja je sada na prodaju prvi put od 1974. godine, po traženoj ceni od 18,75 miliona funti. Smeštena je u jugoistočnoj Engleskoj i prostire se na skoro 20 hektara površine.

Treba istaći i da je američki biznismen Henri Ford II ovo mesto takođe nazivao "domom", gde je imao priliku da ugosti princezu Margaret, Šona Konerija, Olega Kasinija, Lajzu Mineli.

Glavna kuća, rađena u stilu britanske arhitekture kraljice Ane (barokna arhitektura, period od 1702. do 1714.), najveća je na celom imanju, sa pet spavaćih soba, pet soba za prijem, pet spavaćih soba za osoblje i krilo za goste koje ima dnevnu sobu i dve spavaće sobe.

Li Radživil je bila vlasnica kuće od 1966. do 1974. godine, a ono što je poznato jeste da je insistirala na mnogo cveća na imanju - cvetni motiv je i dalje veoma prisutan. 

Dodatna "ponuda" imanja uključuje i kuću za goste pod nazivom Bela kuća (eng. The White House), u čast predsednika Kenedija i Džeki O, zatim dve vikendice sa po tri spavaće sobe, prostranu kućicu pored bazena sa zatvorenim bazenom, staklenik itd.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>