• 11

Otišli smo dalje od kruga dvojke, cene i tamo paprene: Na 35 km od Beograda kvadrat 1.600 evra

Jeftinija opcija u Novim Banovcima podrazumeva stan u izvornom stanju, u zgradi staroj 36 godina

  • 11

Za prodavce stanova, pa i kuća, ovo je idealan momenat: tačnije, nije u pitanju momenat već poduža faza u kojoj su nekretnine i cene u zenitu.

Traži se maltene svako stambeno parče, svaki ar zemlje pogodan za gradnju vikendice ili podizanje objekta za stanovanje, a uprkos nekim prognozama - čini se da cene ne jenjavaju. Da li će uskoro? Pitanje je.

Otišli smo malo podalje od centralnih zona našeg glavnog grada - u Nove Banovce, naselje koje pripada Staroj Pazovi. Od Beograda je udaljeno malo više od 34 kilometra, pa ipak, cene stanova su kao da ste na samom obodu Beogradu - ili čak u užem delu.

Doduše, relativno blizu Zemuna, kao i Novog Sada (oko 60 km), Novi Banovci imaju dobar položaj za sve ljudi koji svakodnevno cirkulišu na tom potezu ili zarad posla - treba da putuju u jedan ili drugi grad. Međutim, malo ko je pre aktuelne krize mogao da očekuje cenu od čak 1.600 evra, koliko sada može da vredi kvadrat u Novim Banovcima.

Prodaje se stan od 59 m2, sa etažnim grejanjem, na 2. spratu zgrade koja ima ukupno tri sprata - za 95.000 evra. Reklamira se kao potpuno opremljen, "dvoiposoban LUX namešten stan sa pogledom na Dunav, u centru Novih Banovaca".

"Sama zgrada se nalazi u blizini pošte, banke, pijace, supermarketa, vrtića. Pored prodaje, postoji i mogućnost zamene za stan u Zemunu ili Novom Beogradu", piše dalje u oglasu.

I to nije usamljen slučaj: cene variraju od 500 do 1.300 evra, pri čemu je neki prosek 900-1.000 evra po kvadratu.

Jeftinija opcija u Novim Banovcima podrazumeva stan u izvornom stanju, u zgradi staroj 36 godina. Ipak, napominje se da je "u odličnom stanju, u objektu od crvene fasadne cigle koju je gradio Kablar". U pitanju je dupleks od 120 kvadrata koji se prodaje za svega 65.000 evra. Ono što je svakako glavna mana stana u današnje vreme jeste kvadratura, budući da se veliki stanovi sve teže prodaju - ako nije reč o luksuznim nekretninama u centru, penthausima...

Tržište nekretnina u Beogradu cveta

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

I s oboda prestonice stiže "hladan tuš"

Naime, cena po kvadratu na Miljakovcu takođe je skočila i sada je teško naći iznos manji od 1.500 do 1.600 evra. Ali, tu nije kraj. Pronašli smo stan u Ulici Stanka Paunovića Veljka, gde je kvadrat čak skoro 2.150 evra.

Prodaje se stan od 35 kvadrata za 75.000 evra. U oglasu piše da je stan sređen, te da ne zahteva ulaganja i da ima pogled na park. "Ostaje kuhinja sa ugrađenom BOSCH belom tehnikom. Stan ima pripadajući podrum", dodaje se.

Takođe, deo Miljakovca koji je oduvek na manjoj ceni zbog udaljenosti od stanica, brojnih lokala i Kanarevog brda - jeste Miljakovac 2, a onda i Miljakovac 3. Ono što im daje lepotu jeste Miljakovačka šuma, ali to dosad nije bilo dovoljno da utiče na cene.

Ta činjenica verovatno ne bi ni sada "odigrala ulogu" da nije masovne grandje. Ovako glasi aktuelni oglas:

"Na prelepoj lokaciji, sa pogledom na šumu, novogradnja, odličan raspored prostorija, neuseljivano, parking, blizina gradskog prevoza, za svaku preporuku. Ima više stanova od 65 m2 na 2. i 3. spratu. Odličan kvalitet gradnje, useljenje je u martu 2023. Zgrada sa pravosnažnom građevinskom dozvolom".

Dakle, reč je o potpuno novim stanovima gde je cena po kvadratu trenutno 1.650 evra. Šta će biti dogodine ili uskoro? Ostaje da se vidi.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>