• 17
 ≫ 

Hit oglas za stan od 10 m2 u Beogradu: "Kao zatvorska ćelija", "Ako vam se cene ne sviđaju, kupite sebi stan"

 ≫ 

Stanodavac koji je oglas podelio na Fejsbuku, kaže da je "Beograd pun Rusa koji ovakve garsonjere plaćaju čak 500 evra". Usledio je haos

  • 17
stan, izdavanje, oglas pare Foto: A. Nalbantjan, Printskrin/Facebook/SBU - Stanovi, domovi, kartice

Koliko puta ste u proteklom periodu sa "kiselim" izrazom lica reagovali na cene nekretnina u prestonici, ali i ostalim gradovima Srbije? Spremite se na još jednu takvu grimasu.

Naime, član jedne grupe na Fejsbuku podelio je oglas, u kojem se navodi da izdaje stan od 10 kvadrata. Sudeći po fotografijama, ovakav prostor teško bi se mogao nazvati stanom, a uz to, ima i prilično visoku cenu.

Na samom početku oglasa piše: "Izdajem garsonjeru veličine 10 m2, u novogradnji iz 2016. godine".

Dalje se navodi da se stan sastoji od jedne prostorije, sa odvojenim toaletom i kupatilom, te da je smešten u mirnoj i tihoj ulici u blizini Šumarskog fakulteta, poznatog šoping centra, Ade, Košutnjaka...

U oglasu su nabrojane i gotovo sve linije gradskog prevoza koje prolaze u blizini stana, inače promovisanog kao "savršeno mesto za studente, zaposlene, samce, starije osobe...".

Cena izdavanja je 180 evra, uz obavezan depozit od 250 evra, što je velikom broju korisnika ove mreže "zaparalo" oči kada su ugledali oglas. Usledili su brojni komentari, a ono što je u svemu sporno jeste veličina samog stana.

Iako je ova cena "korektna" za taj deo grad, čak ispod proseka prema aktuelnim parametrima, teško da se ovakav izgled i veličina prostorije mogu smatrati - stanom, iliti mestom za stanovanje.

stan, izdavanje, oglas Foto: Printskrin/Facebook/SBU - Stanovi, domovi, kartice

Član grupe na Fejsbuku koji je objavio ovaj oglas, sakrio je identitet i onemogućio komentarisanje ispod objave, ali su je mnogi printskrinovali i delili na mreži.

Jedan komentar je glasio da stan izgleda kao "zatvorska ćelija", drugi je nagrdio enterijer prostora, uz opasku da se čak ne nalazi ni u centru Beograda.

"Baš sramota. Za ovakve lux garsonjere na Vračaru traže 200 evra, a ne za ovu šupu", još jedan je u nizu komentara korisnika Fejsbuka koji su burno regovali zbog sporne objave.

Evo još jednog upečatljivog stava:

"Na stranu cena za iznajmljivanje "stana", alo ljudi, 10 kvadrata izdavati kao stan, hello, inspekcijo, postojiš li?! Mislim da su u zatvoru humaniji uslovi. Zašto bi neko platio da sebe zatvori u 10 kvadrata? Ne razumem pojam 10 kvadrata u novogradnji?! To je zauzeta vešernica ili zajednička prostorija i to treba prijaviti inspekciji, jer ne možeš ti da menjaš funkcije prostorija koje nisu deo stana, već pripadaju svima i zato se zovu zajednička svojina…".

Međutim, izvesni Marko Marković se oglasio, u sasvim drugačijem tonu.

"Pa dragi komentatori, izvolte izvadite 100.000, pa kupite stan. Ne razmišljate o tome da je Beograd pun Rusa koji ovakvu garsonjeru plaćaju 400/500 evra... Ne mislite o tome da je pre 3, 4 godine u Beogradu kod Vuka kvadrat bio 2.500 evra, a sada je na istom tom mesto bezmalo 5.000 evra. Ako vam se cena ne sviđa, zaobiđite tuđi oglas. Ako vam se uopšteno cene ne sviđaju, izvadite pare, kupite sebi stan. Niko od stanodavaca nema problem sa tim da vi kupite sebi stan...".

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    11. jul 2022 | 13:25

    Ovo je hodnik oadptiran u prostor za ,,stan,,

  • Darko

    11. jul 2022 | 13:22

    Ovaj vlasnik stana...je lud. Definitivno se dorgira...

  • Nale

    11. jul 2022 | 17:20

    Nije problem cena,svako ima pravo da ceni svoje kako u koliko hoće. Problem je što neko prostoriju od 10 kvm naziva stanom!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>