• 1

Neverovatan obrt: Amerikanci "okreću leđa" svom tržištu, hoće nekretnine u ovom evropskom gradu

Slabiji evro znači da se Amerikancima sada dosta više isplati kupovina imovine u Evropu, nego pre godinu dana

  • 1
kan

Foto: Shutterstock

Amerikanci ovih dana traže kuće u Francuskoj, motivisani jakim dolarom i rezervnim novcem.

Prema pisanju Blumberga, potrage za nekretninama u ovoj evropskoj zemlji, među kupcima iz SAD, porasle su za 37% u prvih pet meseci 2022., u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Taj podatak je iznela kompanija za nekretnine Knight Frank, i istakla da su naročito tražene ove lokacije: ariz, Provansa, Francuska rivijera i jugozapadna Francuska.

"Faktori koji doprinose rastućem interesovanju Amerikanaca su povoljan kurs dolara prema evru, nagomilana štednja usled pandemije i povratak putovanjima, nakon dve godine zatvorenih granica", naveo je Knight Frank u svom najnovijem izveštaju.

Kada je reč o samoj vrednosti valuta, slabiji evro znači da je za Amerikance 16% jeftinije da kupuju imovinu u Evropi u odnosu na pre godinu dana.

Podsećamo, nedavno smo pisali da Amerikanci hrle najviše u ove 4 zemlje, među kojima je i Francuska, a čini se da su specijalno zainteresovani za ove gradove: Kan, Mužen, Avinjon. Takođe, pretražuju i Majorku (Španija), odnosno Sardiniju (Italija).

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    5. avgust 2022 | 22:44

    Ne slažem se da im je sada jeftinije da kupuju jer je novac izgubio vrednost 70-80% I to se itekako odrazilo na nekretnine širom sveta... Da li su više zaradili, uštedeli, moguće ali nije im jeftinije to je sigurno!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>