• 24
 ≫ 

Oglas koji se u Beogradu dugo čekao, dele ga za primer: "Neću da izdam stan Rusima, nisam ratni profiter"

 ≫ 

Zakupac odmah dobija ugovor, nije uslovljen datumom izlaska

  • 24
Beograd stranica izdavanje stanova

Foto: Nikola Tomić, Facebook/Izdavanje stanova - Beograd

Oglas da se izdaje jednoiposoban stan kompletno opremljen na Zvezdari, ne bi postao vest, da vlasnica nije napisala zanimljiv opis u vezi ovog prostora.

Već nedeljama i mesecima čitamo kako stanodavci dižu kirije svojim stanarima zbog dolaska Rusa i Ukrajinaca, i njihove spremnosti da plate više.

Tako, nesavesni stanodavci nisu se libili da se odreknu poštenih redovnih platiša, a dešavalo se da je bilo neprijatnih iskustava, pa su ljudi ostajali preko noći bez krova nad glavom.

Bilo bi manje ovakvih previranja na tržištu da ti isti stanodavci plaćaju porez na to što izdaju svoje kvadrate bezobrazno skupo, ali su propisi, izgleda spori.

Do toga da se vratimo na oglas stanodavca čiji potez svi u komentarima pozdravljaju.

Naime, kako je istakla vlasnica stana, posle objave oglasa na popularnoj stranici za izdavanje, kaže da joj je stiglo pregršt poruka koje nije stigla ni da pročita pa želi da skrati priču.

"Stan se izdaje isključivo državljanima Srbije, regiona, bivše Jugoslavije, jer nismo ratni profiteri, ne vodimo se trenutnom situacijom u svetu, ne zato što se ne saosećamo, već iz poštovanja prema situaciji u našem području", napisala je ona između ostalog.

Napominje se da se sa zakupcem stana sklapa ugovor i prijavljuje poreskoj upravi, što je priznaćete, ogromna prednost i stavka koju bi svi ostali trebalo da ispoštuju.

Izdavanje stanova

Foto: Shutterstock

 

Ogromne cene kirije koje se oglašavaju poslednjih meseci, u agencijama objašnjavaju uglavnom dolaskom stranih državljana u našu zemlju, Rusa i Ukrajinaca i većom potražnjom, odnosno većom njihovom platežnom moći i spremnosti da plate više za zakup stanova.

To međutim, nikako ne ide na ruke studentima kojima je svaki dinar važan. Studenti će od naredne školske godine za smeštaj u Beogradu očigledno plaćati najviše dosad. Cene iznajmljivanja već mesecima nerealno rastu, pa tako jedan stanodavac za studenta izdaje sobu od sedam kvadrata za čak 150 evra.

Stranica izdavanje stanova

Foto: Facebook/Izdavanje stanova - Beograd

 

Društvene mreže često služe za oglašavanje stanova koji se iznajmljuju, a za to čak postoje i posebne grupe. Inače, prosečno vreme oglašavanja stanova za izdavanje, ako posmatramo celu opštinu Beograd je 17 dana. To znači da vlasnici prosečno čekaju malo duže od dve nedelje pre nego što stan zakupi stanar.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ззззз

    17. avgust 2022 | 20:52

    Није ратна профитерка, издаје нашим људима за цену коју смао Руси могу да плате.

  • Slavko

    17. avgust 2022 | 21:45

    A jel izdajes po "nasoj" ceni ili je cena kao i za Ruse? U ovom drugom slucaju si profiter kako god da okrenes 😉

  • Miki

    17. avgust 2022 | 20:07

    Zato ces dobiti bombu od Amera i EU pa ce ti uzeti taj stan

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>