• 11
 ≫ 

Početak horor filma: Izdaju rupu od 30 kvadrata u podrumu, bez mašine, a traže 300 evra i tvrde da je namešten

 ≫ 

Ogorčeni članovi grupe pišu da stan liči na početak horor filma

  • 11
Izdavanje stanova Novi Sad Foto: Twitter/@mrnjaudz

Poslednjih godina Novi Sad je sve interesantniji ljudima iz unutrašnjosti, a posebno u ovom periodu stanove traže studenti koji su već u potrazi za novim domom.

Kako ističu mnogobrojne agencije za iznajmljivanje stanova, najviše im se javljaju studenti, mladi bračni parovi, zaposleni. Studenti kreću u potragu za garsonjerama već u avgustu i njima je bitno da stan bude namešten ili barem polunamešten i da se nalazi u blizini fakulteta. Najčešće se tada traže stanovi na Limanima, oko Spensa, u centru i na Grbavici. Studenti uglavnom traže garsonjere čija cena ne prelazi 200 evra.

Ipak, čini se da su apetiti vlasnika sve veći i veći i zato izgleda da više i ne postoji ono pravilo da su skupljii oni stanovi koji se izdaju preko agencija za nekretnine.

Na Fejsbuku je napravljene i grupe za izdavanje stanova gde su podjednako zastupljene i ponuda i potražnja. I upravo tu može da se vidi sve, pa i oni bahti stanodavci koji pokušavaju da izdaju mali, neadekvatan prostor za život.

Jedan takav oglas posebno je revoltirao Novosađane.

Naime, navodi se da je reč o stanu od 32 kvadrata kod popularne Futoške pijace. Dalje, piše da se garsonjera nalazi u prizemlju, i da je kompletno nameštena, ali da nema veš mašinu. Cena koju traže je 300 evra.

Ogorčeni članovi grupe pišu da stan liči na početak horor filma, i da nema uslova za život u njemu.

A da i te kako može drugačije pokazala je vlasnica jednog stana u Beogradu. Ona ne samo što je navela da će budući stanari dobiti ugovor o zakupu i tako se zaštiti, već i da nije ratni profiter, i da neće da izdaje stan Rusima i Ukrajincima. 

Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima ili šaljite vaša iskustva sa stanodavcima na biznis@telegraf.rs.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    21. avgust 2022 | 15:52

    Pre par dana me je stanodavac pozvao i rekao mi da su mu iz BEOSTANA, agencije sa kojom godinama saradjuje jel ima par stanova na Novom Beogradu koje izdaje uz njihovo posredovanje, rekli da su cene stanova za izdavanje podivljale i da moze da nas sve poizbacuje i da mu oni nadju druge za duplo. Garsonjeru od 27 kv sam placala 300 eura, dala depozit od 300 eura i 150 eura agenciji BEOSTAN, odnosno 50% agencijske provizije koja mu sada sapuce na uvce da moze vise. Kaze mi 17 avgusta da ne moze bas da me 1 septembra izbaci na ulicu, on je prvenstveno covek, pa cemo se za septembar naci na sredini odnosno 450 eura a ako nastavim da zivim od oktobra kirija koja je "adekvatna" trzisnoj ceni-600 eura. Kazem ja njemu vazi. Svesna sam da je trziste podivljalo ali....da mi je rekao 400 ja bih rekla nema problema i ostala a ovako 600????? Tako da se po svoj prilici selim u centar Beograda, stan na preporuku, nema agencija a kirija 400 eura 🙂. A on? On realno odma moze da ga izda za 350 ako hoce 400 moze ako zameni ugaonu i kauc, da okreci stan....To sto ga je kupio pre 8 god i renovirao ne znaci da stvari ne propadaju a i da ga ponovo skroz renovira sa novim stvarima ne bi mogao za garsonjeru od 27 kv da uzme 600 eura.

  • Vodolijax

    21. avgust 2022 | 14:24

    Ima veliku plastičnu palmu......onda je to druga stvar.......

  • Joca

    21. avgust 2022 | 14:33

    Ko vas tera da ga iznajmite.. Nadjite bolji i lepsi za 200 evra ako ima...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>