• 20

"Pogledajte šta mi je ostavio podstanar. Ne treba uzimati jedan, već tri depozita!"

Jedna stanodavka iz Zagreba kaže da već mesec dana ne može da dovede stvari u red

  • 20
Izdavanje stanova

Foto: Shutterstock

Nažalost, nije mali broj onih koji se odluče za izdavanje stana, a onda se gorko pokaju.

Podstanari im doslovno urnišu stan, demoliraju ga, ispune smećem, zanemare higijenu, i to nema veze s tim koliko dugo ga rentiraju. Neki uspeju da naprave haos za svega nekoliko dana.

Zarad poštovanja privatnosti, vlasnici stanova izbegavaju da "banu" kod podstanara, uglavnom se sa njima o svemu dogovaraju telefonom... A onda, neretko dođe do neprijatnog iznenađenja.

Upravo to se dogodilo jednoj stanodavki iz Zagreba koja kaže da već mesec dana ne može da dovede stvari u red.

Ona je na svom Fejsbuku, u grupi "Crna lista najmodavaca i najmoprimaca", objavila fotografije nereda koji je za sobom ostavio njen podstanar. Uz fotografije je objavila i upozorenje ostalim stanodavcima, preneo je portal net.hr.

"Dragi stanodavci pazite se M*** B***. Bio je kod mene podstanar (Zagreb), za 10 meseci nije očistio stan. Naneo mi je štetu da ja već mesec dana ne mogu da sredim stan. Ušao je u čist stan, a iza sebe ostavio haos. Staviću slike pre i posle", napisala je ova žena i dodala:

"Nije platio poslednji zakup i režije, i gospodin bi da mu se vrati depozit. Da ne pričam kako svako malo kuka i nateže se sa plaćanjem kirije. Dobro pazite kome izdajete. Kod mene je sve legalno: ugovor kod javnog beležnika i raskid ugovora sa potpisom tako da, eto, ja ću ga tužiti".

Za kraj je napisala i ovo: "I onda smo mi stanodavci sto*a što uzmemo depozit. Ma, treba tri depozita uzeti, ne jedan. Zidovi su žuti od opušaka, strašno".

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    29. avgust 2022 | 13:43

    Šta je tu demolirano,nije dva dana opran lavabo i sudopera,sve skupa pola sata posla.

  • Vesna

    29. avgust 2022 | 14:38

    Ako ovo ne može da se sredi za mesec dana onda ste vi gospođo teška lenčuga. Pola sata i sve sređeno

  • Srkimaja

    29. avgust 2022 | 14:41

    Hoces da izdajes stan a neces nista da ulozis, da li ja treba da uzimam depozit gostima restorana zato sto ce se stollice pohabati od njihovog sedenja, slazem.se da ne treba lomiti stvari ali ocekivati posle dve godine zivota da xe srvari biti iste je potpuna glupost.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>