• 0

Najekskluzivnije ostrvo na svetu: Ivanka Tramp zna da odabere, zavirite u velelepni dom

Kada se konačno usele, Ivankini i Džaredovi novi susedi biće milijarder Karl Ajkan, hotelijer Bob Dajner, zatim supermodel El Mekferson

  • 0
Indian Creek Island Ivanka Trump i Jared Kushner

Foto: Profimedia/Movoto via The Grosby Group

Ako biste potrošili 24 miliona dolara na vilu, očekivali biste da ona bude potpuno opremljena i spremna za useljenje. Ipak, izgleda da Ivanka Tramp i Džared Kušner ne misle tako, barem kada je reč o ovom imanju na obali.

Ljubavni par koji se venčao 2009. i ima troje dece, kupio je parcelu u aprilu 2021, a Vašington su napustili nakon što je Ivankin otac, Donald Tramp, napustio Belu kuću prošlog januara.

Odleteli su pravo na Floridu i počeli da iznajmljuju stan u luksuznom kondominijum Arte in Surfside. Zatim su od španskog kantautora Hulija Iglesijasa kupili prazan plac na obali sela Indian Creek, na Floridi (okrug Miami-Dade).

Ipak, čini se da nisu bili zadovoljni tim imanjem, pa su kupili još jednom, na istoj lokaciji koju je Forbs nazvao "Billionaire Bunker". Pretpostavljate i zašto.

Prelepa vila je bila dostupna na tržištu pola godine, pre nego što su je Ivanka i Džared pazarili za 24 miliona dolara. Ono po čemu je posebna jesu neverovatni vrtovi, mnogo zelenila, luksuzni bazeni.

Ali, nove fotografije, snimljene iz vazduha, pokazuju da je prostor vile "propao" u odnosu na period kada su nastale prvobitne fotografije. Spoljne hidromasažne kade su ispražnjene, i čini se da je zadnja terasa samo delimično ponovo popločana.

Azurni bazen je sada zelen i definitivno mu je potrebno čišćenje.

S druge strane, imanje vredi samo po sebi jer se nalazi u "najekskluzivnijoj opštini na svetu", kako nazivaju Indian Creek Village. Elitna oblast privlači mnoštvo poznatih ličnosti i biznismena, koji traže osamu i luksuz u jednom.

Kada se konačno usele, Ivankini i Džaredovi novi susedi biće milijarder Karl Ajkan, hotelijer Bob Dajner, zatim supermodel El Mekferson i njen muž programer Džefri Sofer.

Samo za one sa najdubljim džepom

Ostrvo se nalazi na obali Majamija, u zalivu Biskejn, a sa obližnjim gradom Surfsajdom je povezano mostom, te nije teško shvatiti zašto bi ova, relativno izolovana lokacija, bila privlačna bogatima i poznatima koji traže oazu za mir i uživanje.

Takođe treba istaći da Indian Creek Village ima samo 41 parcelu i trenutno ima ukupno 32 rezidencije, koje su grupisane duž obale ostrva, gde su takođe izgrađeni i perfektno uređeni golf tereni. Dizajnirao ih je proslavljeni arhitekta Vilijam Flin.

Indian Creek Island

Foto: State Archives of Florida/public domain

Potpuno veštački stvoreno, ovo netaknuto ostrvsko skrovište je izvučeno iz zaliva Biskejn početkom 1900-ih i predviđeno je da bude deo većeg veštačkog ostrva.

Umesto toga, preuređeno je tokom kasnih 1920-ih kao otmeni seoski klub sa grandioznim golf terenom sa 18 rupa, ali i kao zimsko "sklonište" za tajkune tog doba i njihove porodice.

Indian Creek Island

Foto: Wikimedia/Boston Public Library

Ostalo je istorija. Ostrvo danas raspolaže vilama vrednim više miliona dolara, i smatra se da su porezi tu, na godišnjem planu, iznose čak 427.000 dolara.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>