• 0
 ≫ 

Pomama za sremskim selom: Svi bi tamo gde je elita - njiva prodata za milion evra

 ≫ 

Pavlovačko zemljište ima 5,66 hektara, što znači da je za jedan hektar dato oko 176.000 evra

  • 0

Selo Pavlovci, udaljeno šest kilometara od Rume, dospelo je u žižu javnosti kada je Novak Đoković napravio kuću pored jezera. 

Tvrdnju da je selo nastavilo da bude sve zanimljivije za ulaganja u ovom delu Srema, potkrepljuje i podatak Republičkog geodetskog zavoda: najskuplje poljoprivredno zemljište u Srbiji prodato je ove godine baš u Pavlovcima, i to za blizu milion evra.

Kako govore meštani, oni samo pretpostavljaju ko se dobro "ovajdio", ali ne znaju ko je novi vlasnik i šta planira da radi na tom placu, piše portal mitrovica.info.

Biznismen Andrija Drašković, teniser Novak Đoković i košarkaš Nemanja Nedović, samo su neki od poznatih koji su svoj mir pronašli uz obalu Pavlovačkog jezera. Sada u ovom delu teško može da se nađe parcela na prodaju, a ako takva i postoji - cena je verovatno paprena.

Pomenuto zemljište, sa rekordnom cenom, ima 5,66 hektara, što znači da je za jedan hektar dato oko 176.000 evra.

- Tu parcelu je još ranije prodao naš meštanin nekom čoveku iz Rume, naravno ne za te pare, već za mnogo manji iznos. U međuvremenu, neko je ovom Rumljaninu ponudio dobru svotu novca i on nije propustio odličnu priliku za dobru zaradu. Tabla zemlje koja se prostire pre jezera već je ograđena sa svih strana, ali stvarno ne znamo ni ko je kupac, ni šta namerava da tu gradi - priča jedan od Pavlovčana koji želi da ostane anoniman.

Meštani sela uglavnom znaju nove komšije, neke ponekad viđaju, a ove druge - nikad. Ne kriju da im je najveća želja da upoznaju Novaka.

- Koliko znam, Đoković nije dolazio, nije se još upoznao sa nama. Andriju stalno viđamo, jer on baš živi ovde. Ne znam ni da li je neko video tog košarkaša, kažu da i on dolazi ponekad. Čuli smo da je u toj kući pored jezera pravio svadbu. Automobil kada prođe ulicom, mi i ne znamo ko je u njemu - priča penzioner Milorad D., koji slobodno vreme često provodi sedeći na klupi ispred kuće, u ulici koja vodi prema jezeru.

njiva

Foto: Unsplash

Pavlovčani ističu da su, dolaskom moćnih ljudi, profitirali i pojedini meštani, koji su prodajom zemlje obezbedili deci nekretnine po gradovima. Ali, samo selo od toga nema nikakvu korist.

- Zahvaljujući Đokoviću, za nas nema ko nije čuo, a nekada nisu ni znali da takvo selo postoji. Taj deo, koji mi zovemo elitni, i ovo naše selo, to su dva odvojena sveta. Oni žive u luksuzu, a mi muku mučimo da li ćemo zadržati u selu prodavnicu ili će se zatvoriti jer nema ko da radi - kaže Dragan.

Mesto, inače, broji oko 300 stanovnika. Iako su cene zemlje drastično skočile, kuće mogu da se nađu od 10.000 do 15.000 evra, dok one od čvršće gradnje i za 20.000 evra, i to sa okućnicom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>