• 2
 ≫ 

Majstor za biznis: Rijaliti zvezda kupila novu vilu, oborila cenu za 20 miliona dolara

 ≫ 

Nalazi se u Malibuu, datira iz 1944. godine, i nekada je u njoj živela Sindi Kraford

  • 2
Kim Kardašijana kuća vila

Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Leto je za nama, ali Kim Kardašijan već "postavlja temelje" za fensi odmor na moru sledeće godine - i čini se za još mnogo narednih leta.

Podaci o imovini pokazuju da je jedna od omiljenih rijaliti TV zvezda, koja je u međuvremenu postala i milijarderka, mogul i ambiciozni advokat, dala čak 70,4 miliona dolara za imanje na obali okeana, na jednom od najpoželjnijih "džepova" u komšiluku Malibua - a to je Encinal Bluffs.

Vantržišni ugovor je zaključen prošle nedelje, i daleko je najskuplji transfer stambenog prostora u Malibuu ove godine, a takođe i četvrta najskuplja prodaja kuće u Kaliforniji u 2022. Recimo, Drejk je platio 75 miliona dolara za svoj novi dom u Malibuu, a ostale transakcije iznose 120 miliona i 126 miliona dolara.

Izgrađena 1944. godine, ali u velikoj meri preuređena 1990-ih i ponovo 2016, kuća u stilu mediteranske vile nekada je bila centralni deo imanja od 2,5 hektara.

Dugo je pripadala biotehnološkom preduzetniku Valteru de Lodžiju, koji je umro 2014. Sledeće godine, njegova udovica Linda je prodala imovinu za više od 50 miliona dolara svojim susedima, a to su ni manje ni više nego Sindi Kraford i njen dugogodišnji suprug Rande Gerber.

Imanje je kasnije podeljeno na dve parcele: jedna je uglavnom prazna, a na drugoj se nalazi glavna kuća. Dirt.com piše da je nekadašnja manekenka zadržala manju parcelu za sebe, ali je prodala onu gde je kuća 2018. za 45 miliona dolara - Adamu Vajsu, penzionisanom menadžeru hedž fonda iz Silicijumske doline.

Onda je Vajs imanje prodao Kim Kardašijan, nakon što je ponovo uredio prostorije i živeo tamo nekoliko godina. Ipak, prvobitna cena je bila mnogo veća. Vajs je najpre oglasio imanje za 99,5 miliona dolara, potom je cena spuštena na 90 miliona, a onda se Kim javila sa znatno nižom ponudom.

Vajs (55) se, inače, seli na havajsko ostrvo Maui, gde su prošle godine on i supruga kupili imanje pored okeana - nedaleko od vikendice Džefa Bezosa - za 45 miliona dolara.

Dirt dalje piše kako Kardašijan (41) i dalje uglavnom živi na svom ogromnom imanju u Hiden Hilsu, a pritom ima i dve "rezervne" ​​kuće na istoj lokaciji, od kojih je jedna nedavno oglašena za prodaju. Američka TV zvezda poseduje još i luksuzni stan u Kalabasasu (mada je viđen za prodaju), kao i prazan prostor u prestižnom klubu Medison La Kvinta.

A za one radoznale, koji vole pikanterije, nije na odmet pomenuti da se novo imanje Kim nalazi nedaleko od imanja njenog bivšeg supruga, Kanjea Vesta, koje vredi 57 miliona dolara.

Kim Kardašijan

Foto: Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ova kalifornijska vila je neprimetna s ulice, skrivena iza zida od žive ograde i visoke kapije, a ima četiri spavaće sobe i 5 kupatila sa toaletom, zatim više prostranih dnevnih prostorija. Zidovi od stakla pružaju magičan pogled na okean i zalazak sunca.

Celokupno imanje je uređeno bujnom tropskom travom i drvećem, od kojih poslednji zasadi pokrivaju teniski teren pune veličine. Postoji i vijugava staza koja vodi od kuće do privatne plaže.

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. septembar 2022 | 22:00

    Šta reći. Dno dna.

  • Jeca

    26. septembar 2022 | 00:35

    Da li je 1 dolaz dala nekome da pomogne? Preko one stvari pa do milijarde.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>