• 5
 ≫ 

Obišli smo gradilište u Hrvatskoj: Srpski kapital za rizort od 6.000 € po kvadratu i najveći bazen u Evropi

 ≫ 

Srpski kapital za istarski rizort - najveća investicija u hrvatski turizam, i verovatno jedna od najvećih u regionu

  • 5
Petram MK Hrvatska Foto: Telegraf.rs

Savudrija je čarobna reći će vam svi koji su bar jednom bili tamo, ili su probali nešto sa područja koje je naseljeno još od kamenog doba. Tamo "raste" i luksuzan rizort Petram koji gradi srpska kompanija MK Grupa, u vlasništvu Miodraga Kostića, i Aleksandar Grupa.

Vrednost investicije je 110 miliona evra, što je čini najvećom investicijom u hrvatski turizam, a i šire. Dodatno, trenutno gradilište kompleksa je najveće u toj zemlji na kojem radi od 450 do 600 radnika. Nalazi se nedaleko od Kempinskog, a jedno je od retkih grinfild ulaganja.

Hotel se izdvaja bazenom od 105 metara na krovu. Kako je Telegaf Biznis saznao na licu mesta, prilikom obilaska gradilišta, radovi će biti gotovi do kraja oktobra, a veliko otvaranje ovog grandioznog rizorta očekuje se oko Uskrsa sledeće godine. To znači da će prve goste primiti već na proleće.

Radi se o rizortu koji je namejen i za stanovanje i za odmor, prvom takvog tipa u Hrvatskoj. Obuhvata vile i apartmane za prodaju. Za njih su veoma zainteresovani i građani iz Srbije. Kupci su i oni iz Slovenije, Mađarske, Nemačke, Austrije, Slovačke i Italije..

Odmaralište se prostire na površini od skoro devet hektara, a na 83.000 kvadratnih metara izgrađen je hotel i niz vila i apartmana (179).

Na vrhu hotela najveći bazen u Evropi

Veliki adut hotela Petram biće tzv. infiniti bazen od 105 metara na krovu sa pogledom na more, (300 stepeni čak) uključujući Piran i Portorož, pa i Trst kada vremenski uslovi dozvoljavaju. To je najveći bazen te vrste u Evropi i drugi po veličini u svetu (prvi je u Singapuru na krovu Marina bay koji je dug 150 metara).

Osim ekskluzivnog bazena koji "sedi" na tri odvojena dela, dakle lebdi u jednom delu i "izlazi" kako bi se dobio još jači infinity osećaj, nalazi se velnes i teretana sa pogledom u radijusu od 270 stepeni.

Petram je inače dobio naziv po najstarijem svetioniku koji se nalazi na jadranskom moru, tako da su se investitori igrali simbolikom i pravilima feng šuia. Tradicija je dosta oblikovala delove hotela, a maslina će biti u centru fontane, što sveukupno treba da predstavi jednu oazu.

U pogledu na more, ali i na istarski krajolik gosti će moći da uživaju i iz glavnog restorana na vrhu hotela, kojim će upravljati slovenačka šefica kuhinje Ana Roš.

U odmaralištu će biti još nekoliko restorana, a pored hotela biće izgrađen golf teren, koji će se prostirati tik do obale. Počelo je i uređenje plaže koja će biti dostupna i gostima koji ne borave u hotelu. Naselje se gradi po principima održive gradnje, biće okruženo sa dosta zelenila i visokog drveća.

Odmaralište će moći da primi oko 1.000 gostiju.

Vile, njih 55 imaće celokupnu prateću infrastrukturu, a neke od njih i sopstveni bazen. Svaka je viša od prethodne za dva metra kako bi raspored i pogled koji puca na more bio svima dostupan. Kako nam je potvrđeno, već je kaparisano 40 odsto njih. Cena kvadrata se kreće od 4.000 do 6.000 evra.

Usluga je na nivou petih zvezdica, a vlasnici imaju mogućnost daljeg inevstiranja kroz davanje u zakup.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    23. septembar 2022 | 06:54

    Izabrali ste raj na zemlji. To je Istra i veliki istarski narod. Znam iz prve jer sam u Savudriji kao mornar služio vojni rok 1974 godine. Divni ljudi uvek su bili spremni da nam pomognu kao i mi njima. Bilo smo kao jedna srećna porodica. Hvala vam što mi pružate mogućnost da im se zahvalim za sve. Koliko puta su nas vozili do Umaga, Novog grada ili Buja po hranu. Ne znam dali još postoji kompleks hotela Katoro, Moj raj i drugi. Savudriju ili na italijanski Sansalvore voleo bih kad bi mogao još jednom da posetim. Totalno je drugačije u Splitu, Zadru, Trogiru Šibeniku, Zagrebu i drugim gradovima gde i u to vreme uopšte nismo bili dobro došli naprotiv gledali su na nas kao neprijatelje Hrvatskog naroda. Za njih smo bili neki seljački narod iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Podgorice, Nikšića itd. Ne mojte se čuditi što se ovo sad ovako dogadja. Uvek su želeli svoju NDH - državu.

  • sale

    23. septembar 2022 | 02:13

    Pa fantasticno.. Hrvatska nema razvijen turizam pa nasi biznismeni i tajkuni ulazu tamo.

  • Rile

    23. septembar 2022 | 10:04

    Iepo isvako da ima pogled na more. Građevinska dozvola 4 sprata i ni makac.. Ovako je i kod nas na Zlatiboru. Sve možeš da vidiš kao u gradu ali ono pravo kao na planini ne.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>