• 1

Kuća u Hemptonsu mogla bi da obori rekord, ali kupca nema: Cena "vrtoglava" i za milijardere

Kompleks La Dune, sastoji se od dve kuće, jedne koja je stara 100 godina, i druge koja je izgrađena oko 2000-ih

  • 1
hampton beach, plaža, more pesak okean, njujork Plaža u Hemptonsu / Foto: Shutterstock

Imanje na obali okeana u Sautemptonu prodaje se za 150 miliona dolara i ujedno je naskuplja kuća na prodaju u Hemptonsu.

Nekretnina u vlasništvu izdavača umentičkog časopisa i kolekcionarke Luize Bluin prvi put se našla na tržištu 2016. godine kada je zatraženo 140 miliona dolara za velelepni posed.

Ali, skoro sedam godina kasnije, i dalje se muči da se pomakne sa tržišta. Čak i za Hemptons, prodaje od preko 100 miliona dolara su retke.

Jednomesečni boravak 1,2 miliona dolara

Kompleks nazvan La Dune, po peščanim dinama koje se prostiru iza njega, nalazi se na oko 4 hekara na dve susedne parcele, sa dve kuće, dva bazena i terenom za tenis.

- Ova kuća je najdalje od rušenja, ali da kuća nije ovde, samo ovo zemljište, svako od njih bi vredelo 50 miliona dolara - rekao je agent Šon Eliot za CNBC.

On dodaje da cena nije osmišljena samo da privuče naslove.

- Verujem da je ovo 100 odsto vrlo realna cena za privlačenje kupaca na ovom tržištu.

Imanje se nalazi na plaži Gin Lane, koja se ponekad naziva i "plaža milijardera".

- Vi ste zaista na granici od 50 jardi (45 metara) ničega osim bogatstva - opisuje Eliot.

Jednomesečni boravak u kući staje vas 1,2 miliona dolara.

Samo pet kuća prodato iznad 100 miliona dolara

Prema javnoj evidenciji koju je analizirao Džonatan Miler, predsednik kompanije za procenu nekretnina i konsultantske kuće Miler Samjuel, samo pet kompleksa je prodato za više od 100 miliona dolara u Hemptonsu.

Rekord svih vremena i dalje drži prodaja iz 2014. godine, kada je za tri odvojene, ali uzastopne parcele izdvojeno 137 miliona dolara.

Ove godine, prodata je kuća za 118 miliona, a nije se čak ni nalazila nadomak okeana.

19 soba i 16 kupatila

Kompleks La Dune, sastoji se od dve kuće, jedne koja je stara 100 godina, i druge koja je izgrađena oko 2000-ih.

Glavna kuća sastoji se od četiri sprata i prostire se na 11.000 kvadratnih stopa (oko 1.000 metara kvadratnih). Druga kuća na tri sprata, koju vlasnica naziva "porodičnom kućom", ima više od 9.600 kvadratnih stopa (oko 900 metara kvadratnih).

U kućama se nalazi 19 soba i 16 kupatiila. Najniži nivo takozvane porodične kuće ima teretanu, bar, sobu za bilijar, kućno pozorište i saunu.

Na imanju se nalazi nekoliko kuhinja uključujući i veliku kuhinju za osoblje za ugostiteljske događaje na prvom spratu glavne kuće. Tu je i skromnija porodična kuhinja, sprat iznad.

Bluin je za CNBC rekla da prodaje svoju kuću u Hemptonsu delimično zato što ona i njena deca većinu vremena provode u Evropi, a ne u Sautemptonu.

Prema javnoj evidenciji, porezi na imovinu na obe parcele koje čine kompleks La Dune iznose skoro 130.000 dolara godišnje.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>