• 0

Prelepa parcela prodaje se za 43 miliona dolara, a postoji jedan problem: Bogati stranci je koriste za jahte

Prodavac naziva imanje "jednorogom" zbog njegove lokacije i relativno jeftine cene

  • 0
William Swain via The Real Deal Foto: William Swain via The Real Deal

Četiri hektara prelepe zemlje uz obalu u Boka Ratonu na Floridi je na tržištu za 43 miliona dolara (oko 43,9 miliona evra). Postoji samo jedan problem - uglavnom je pod vodom.

Dajući novo značenje terminu "podvodna hipoteka", menadžer nekretnina Vilijam Svejm iz kompanije Waterfront ICW Properties nudi potopljeno zemljište za razvoj porodičnih kuća prenosi Entrepreneur.

Svejm naziva imanje "jednorogom" zbog njegove lokacije i relativno jeftine cene. Parcela se nalazi duž unutarobalnog plovnog puta, niza uvala i kanala koje bogati stanovnici koriste za pristajanje svojih čamaca i jahti.

Cene kuća u ovoj oblasti su mesečno porasle za više od 10 odsto u poslednjih 18 meseci. Vila može koštati čak 18 miliona dolara (oko 18,3 miliona evra) po komadu.

Svejm, koji se specijalizovao za kupovinu i preprodaju poplavljenog zemljišta, rekao je da je ovo područje "poslednje i najveće neizgrađeno imanje u Boka Ratonu u priobalju za prodaju u poslednjih 30 godina".

Ali on takođe upozorava da će svako ko kupi imanje imati posla.

- Potopljene parcele su glavobolja - rekao je Svejm dodajući da su potrebne godine da se one očiste, a većina ljudi ne želi to.

Zašto je imanje pod vodom?

Zemljište nije uvek bilo ispod mora. Imanje je bilo suvo do 1957. godine, ali je "očigledno pohlepan komšija ukrao zemlju da bi sagradio obližnji deo", rekao je Svejm za The Post.

Neki lokalni aktivisti su zabrinuti da preterano razvijanje imanja poput ovih može naškoditi divljim životinjama.

- Morske krave umiru rekordnom brzinom zbog uticaja na njihovo stanište, a sve veći razvoj na potopljenim zemljištima samo će pogoršati taj problem - rekla je izvršna direktorka pravnog centra Everglades Lisa Interlandi.

Ali Vojni korpus je navodno 2018. godine zaključio da razvoj zemljišta neće negativno uticati na ugrožene morske kornjače i krave.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>