• 35
 ≫ 

Vredi li ovaj stan u Beogradu 300.000 evra? Ima samo 60 m2, a stanje izvorno, staklo na terasi naprslo

 ≫ 

Ima terasu, grejanje je na TA peć, a godina gradnje nije otkrivena. Kvadrat više od 5000 evra

  • 35
Stan Maksima Gorkog Printskrin: cityexpert.rs, Google maps

Za stan od 60 kvadrata u Maksima Gorkog, na Vračaru, traže ni manje ni više nego 310.000 evra.

To znači da je cena po kvadratu 5.167 evra, i sve bi to bilo bezbolnije da je nekretnina renovirana ili u luks izdanju. Međutim, stanje je potpuno izvorno, i bez obzira na samu lokaciju, čini se da je cifra ipak otišla predaleko.

U poslednje vreme, građani Srbije su navikli na visoke cene kvadrata i kirija, ali i na neobične zahteve poslodavaca, pa ipak, čini se da iznenađenjima nema kraja.

Iako se duže vreme priča o tome da je samo pitanje vremena kada će tržište nekretnina krenuti da se "hladi", to se još uvek ne dešava, uprkos tome što je za očekivati da potražnja krene da pada, i to iz nekoliko razloga:

Iako je Vračar godinama unazad "biser" Beograda, posebno deo oko Hrama Svetog Save, ovakva cena nekretnine s fotografija nam, ipak, govori da su cene postale "prenaduvane".

Dostupne informacije o stanu otkrivaju da se nalazi na prvom spratu, da je uknjižena površina 54 m², da je u pitanju dvosobna nekretnina sa jednim kupatilom i jednim mokrim čvorom.

Ima terasu, grejanje je na TA peć, a godina gradnje nije otkrivena.

Inače, letos smo pisali o još jednoj "sličnoj ponudi" u istom delu prestonice, gde za garsonjeru traže 50.000 evra.

Pišite nam u komentarima šta vi mislite: Da li ovaj stan vredi više od 300.000 evra?

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žile

    13. novembar 2022 | 10:27

    Dok je ovaca za šišanje,biće i vune...

  • Natasa

    13. novembar 2022 | 10:58

    Savrseno me ne interesuje sto neki slepac prodaje stan po paprenoj ceni na Vracaru. Taj stan je nasledio, nista u zivotu nije radio ni stekao da stan dovede u pristojno stanje. Pun Beograd finih Beogradjana koji su nasledili stanove od roditelja-bivsih komunistickih funkcionera. U najuzem centru grada je nekada ziveo neki narod koji je svoje nekretnine posteno stekao a onda su im iste oduzimane i davane familiji ovakvih slepaca. Prodaj stan ga ga potrosi-zidovi se ne jedu. Takve ruzne navike prenose na svoju decu. Nemam epatije ni prema onima koji kupuju paprene stanove, njima bi trebalo da se bavi poreska,da se vidi odakle mu toliki novac. Zao mi je postenog naroda koji sebi ne moze da obezbedi novac za ludacke kirije ili stanove cija je cena otisla u nebesa. Zao mi je studenata,gde ce oni? Mene je moj stanodavac pozvao u avgustu da me obavesti da mi duplira kiriju sa 300 na 600 eura u gotovo praznoj garsonjeri. Nasla sam drugi stan Bogu iza nogu i placam poprilicno. Nesto razmisljam....gde god se okrenem neko gradiliste. Jedno takvo mi je iza zgrade. Svuda se gradi. Mislim da je ovaj dogadjaj uticao na mene, nadam se i druge da prelomimo u glavi. Sacekacu ja godinu dana, mozda se trziste smiri a mozda i ne-bilo kako bilo necu vise nikome da dajem mukom zaradjeni novac. Kupicu stan negde, vise nije bitna ni lokacija samo da me niko ne drnda,ucenjuje i izbacuje. Nisam imala nikakav problem u zivotu do tog poziva, a onda jurnjava.Ne treba mi takav stres i bensedini.

  • Milosss

    13. novembar 2022 | 10:51

    Zamisli daš 300 hiljada za stan, a onda noću puniš TA peć zbog jeftine struje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>