• 17
 ≫ 

"Za Beograd je ovo retkost": Rusi sada merkaju i vile u Srbiji, za ovu im traže 800.000 evra

 ≫ 

Reč je o kući na Ledinama koja se prodaje preko jednog ruskog sajta

  • 17
Ledine, prodaja nekretnina

Foto: earth.google.com, Shutterstock

Mesecima unazad se piše o tome kako Rusi masovno traže nekretnine u Srbiji, bilo za kupovinu ili iznajmljivanje, premda je akcenat ponajviše bio na rentiranju stanova.

Za mnoge naše građane stvari su otišle predaleko kada su ih stanodavci preko noći obavestili da moraju da im podignu visinu kirije, jer "Rusi nude više novca".

Dodatno, dok se ljudi iz Srbije "grabe" za svaki pedalj zemlje ili vrebaju slobodne nekretnine - maltene bilo gde, dosta ruskih podstanara "zahteva" određene uslove.

Za početak, žele brz internet, dobru lokaciju, komforan stan.

Ali, u poslednje vreme vidimo još jedan novi trend: žele kuće, vile, i po svemu sudeći - spremni su da plate. Tako je na jednom ruskom sajtu izašao oglas, gde se prodaje kuća na Ledinama, za čak 50.103.760 rubalja, što je oko 800.000 evra.

U pitanju je nekretnina koja ima 5 soba, dva sprata i tri kupatila. Nema lift, a što se tiče infrastrukture, u blizini su prodavnice, apoteke, škola, vrtić. Dodaje se da je kuća udaljena od beogradskog aerodroma 2 km.

Ovo je detaljni opis:

"Kuća sa prekrasnim pogledom na Novi Beograd. Nalazi se u opštini Novi Beograd, Ledinski okrug. Kuća je u završnoj fazi izgradnje. U prizemlju su kuhinja, trpezarija, dnevni boravak, garderoba, toalet/tuš, tehničke prostorije, terasa.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eko Naselje “Šumadijski kutak” (@sumadijski_kutak)

Na drugom spratu je spavaća soba sa kupatilom, garderoba i terasa sa panoramskim pogledom, kao i spavaća soba sa terasom sa panoramskim pogledom, 2 sobe (radna ili dečja, ili mini teretana), zajedničko kupatilo. Treći sprat je, zapravo, izlaz na krov, gde je predviđen prostor za roštilj i rekreaciju/zabavu. Kuća je opremljena nadzornim kamerama, interfonom, alarmnim sistemom. Na pešačkoj udaljenosti od svih društveno značajnih objekata. Za Beograd je ovo retkost, a vlasnik je državljanin Srbije. Dodatne fotografije i video zapisi na zahtev. Plaćanje u evrima".

Ledine panorama

Ledine / Printskrin: earth.google.com

Takođe, već uveliko je krenulo oglašavanje nekretnina na ruskom jeziku, na srpskim sajtovima i stranicama društvenih mreža.

Tako je na stranici "Eko Naselje Šumadijski Kutak" osvanuo oglas za, kako se navodi, "raskošnu vilu, udaljenu 70 km od prestonice". U pitanju je selo Ranilović, oko Aranđelovca, a od pogodnosti se ističe i blizina planine Kosmaj.

Video: Ovo je grad u koji je uloženo najviše sredstava EU

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Selektor

    16. novembar 2022 | 21:25

    Kako se sve svodi na kapital, zaradu. Jadan narod koji je ovde i muči se da nadje za nekretninu ili da renta. Sve je poskupelo da nema više smisla!

  • Sibin

    16. novembar 2022 | 23:00

    Ta kuca realno ne vredi 100 000€!!!

  • Cy

    16. novembar 2022 | 21:28

    Kod nas trosobne stanove plaćaju toliko, brda na kojima su ostale samo zmije po nekoliko miliona, a nedavno je prodat jednosoban stan u visepratnici u izgradnji pored mora za 2 miliona.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>