• 22

Imamo novog "rekordera" u Beogradu: Vredi li ovaj stan 1.600 evra mesečno?

U pitanju je novogradnja, i ono što je benefit jeste što je stan na prvom od pet spratova, ima terasu, garažu, parking, ali...

  • 22

U jednom od najpopularnijih delova Beograda, na Crvenom krstu, trenutno možete naići na ekstremni raspon cena, kada je reč o izdavanju stanova: od 300 (vrlo retko) do 1.500 evra i više.

U naletu paprenih cena koje ne jenjavaju, ponajviše u srpskoj prestonici i Novom Sadu, teško je iznova se "iznenaditi" kada naletite na oglase za prodaju/izdavanje nekretnina.

Ipak, i dalje ne možemo "oguglati" na neke cifre, posebno ako uzmemo u obzir lokaciju, stanje stana, kvadraturu i ostale parametre.

Iako je Crveni krst jedan od urbanijih kvartova, svakako nije najistaknutiji, poput centra, Dedinja, Novog Beograda. Iako obuhvata deo Vračara (većim delom) i deo Zvezdare, na Krstu su, ipak, niže cene nego na potezu oko Hrama ili Kalenića, Krunske.

Trenutno se baš na Crvenom krstu izdaje stan od nepunih 80 kvadrata, za čak 1.600 evra mesečno.

U pitanju je novogradnja, i ono što je benefit jeste što je stan na prvom od pet spratova, ima terasu, garažu, parking. Ali, evo i nekih "mana" za one koji imaju ljubimce.

"Lep, četvorosoban stan u novoj zgradi na Crvenom krstu. Izdaje se namešten, sa parking mestom u garaži zgrade, koje ulazi u cenu zakupa. Sastoji se od dnevnog boravka, tri spavaće sobe, od kojih jedna ima svoje kupatilo, dodatnog kupatila, kuhinje i terase. Kućni ljubimci nisu dozvoljeni."

Sudeći po fotografijama, iako se stan oglašava kao LUX, to je pomalo diskutabilno, jer ne bi trebalo poistovećivati "lep, moderan i namešten" sa LUX kategorijom, koja podrazumeva neke dodatne benefite.

S druge strane, dobra vest je da imate parking mesto, a znamo koliki je problem parkiranje u ovom delu grada. Ali, svakako ostaje upitno da li ova nekretnina vredi 1.600 evra mesečno. Šta vi mislite?

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. decembar 2022 | 16:15

    U becu ie takav stan do 1000€ pricamo naravno o novogradnji. Kod nas su jos male cene izdavanja trebale bih biti kao h Njujorku realno jer mi imamo najaci zivotni standard h Evropi “realno”

  • Lom

    1. decembar 2022 | 14:47

    Ako ima ko ce toliko da plati znaci da vredi toliko.

  • Milan

    2. decembar 2022 | 09:26

    Takav stan je u Frankfurtu oko 1 000 evra. Prestanite da veštački i na silu dižete cene. Za ovo su krivi mediji i agencije

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>