• 3
 ≫ 

Dečko iz kraja, kralj na terenu i fan luksuznih nekretnina: Ovako uživa slavni Argentinac

 ≫ 

Leo Mesi je potrošio enormno bogatstvo na kupovinu ili iznajmljivanje otmenih kuća širom sveta. U 2022. proglašen je za najplaćenijeg sportistu

  • 3
leo mesi

Foto: MARCELO MANERA / AFP / Profimedia

Argentinski reprezentativac i jedno od najvećih imena u svetu fudbala - ako ne i najveće ikada, Lionel (Leo) Mesi, ne samo da se može pohvaliti impresivnom igrom i "dubokim džepom", već i širokom paletom nekretnina.

Od skromnog momka iz Rosarija do kralja na terenu, Mesi je vremenom izgradio carstvo, a sve je krenulo 2009. godine. Dobitnik sedam Zlatnih lopti, što je rekord u pojedinačnom dodeljivanju ove nagrade, proveo je dve decenije igrajući za Barselonu, sve do prelaska u PSŽ lani.

Forbes ga je u dva navrata proglasio najplaćenijim sportistom sveta: 2019. i 2022. godine.

Njegova trenutno neto vrednost iznosi više od 620 miliona dolara u tekućoj godini, dok je nivo zarade 130 miliona dolara - 75 miliona je zaradio kroz sport, a ostatak novca iz drugih izvora. Trenutno, u PSŽ zarađuje oko 22 miliona dolara manje nego što je zarađivao u Barseloni, ali uprkos tome - i dalje se bogati.

Siguran priliv novca stiže kroz brojne kampanje i reklame, a pre svega od brendova kao što su Adidas, Pepsi, Lay’s. Mesi na dobar način troši taj novac, ako ste stava da je investiranje u nekretnine - možda čak najbolja investicija. Opus čine i  luksuzni automobili, iznajmljivanje vila tokom dana odmora (10.000 dolara po noći), kao i brojne lične kuće.

2009.

Više od decenije, Mesijeva primarna rezidencija bila je u Barseloni, koju je platio 2 miliona dolara 2009. godine, što je otprilike bilo u isto vreme kada je osvojio svoju prvu Zlatnu loptu. Smeštena u Kasteldefelsu (provincija Barselone), ekskluzivnom primorskom gradu, imanje ima trenutnu procenjenu vrednost od 7 miliona dolara.

Legendarni sportista i njegova supruga Antonela uložili su milione dolara u imovinu, uključujući i kupovinu susedne parcele (Mesi je, navodno, kupio to imanje jer su komšije bile preglasne). Sve u svemu, u velikom privatnom kompleksu nalazila se teretana, spa centar, bioskop, bazen, velika terasa za odmaranje i roštiljanje, kao i fudbalski teren veličine za treniranje i igru sa trojicom svojih sinova.

Unutrašnjost moderne kuće bila je uređena u prijatnim neutralnim bojama, a sa brojnih terasa i prozora od poda do plafona - pružao se pogled na Sredozemno more i katalonska brda. Vila se nalazila na pogodnoj lokaciji, nedaleko od stadiona Kamp Nou. Zbog ekoloških ograničenja, imanje je bilo u zoni zabrane letova, što je pružilo dodatni bonus privatnosti.

Ostaje nejasno da li je Mesi i dalje vlasnik te kuće ili je prodao, nakon isteka ugovora sa FK Barselona.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

2017.

Kada je pre pet, skoro šest godina, Mesi postigao svoj rekordni, 366. gol za Barselonu, takođe je započeo i novi biznis - i to sa hotelima. Navodno je potrošio 30,5 miliona dolara na svoj prvi hotel, imanje sa četiri zvezdice na plaži u Sidžesu, u Kataloniji.

Moderna struktura, izgrađena 2013. godine, nudi 77 soba, spa centar sa punom uslugom i luksuzni bar na krovu, kao i bazen sa panoramskim pogledom. Tokom godina, fudbaler je nastavio da ulaže u rastuću liniju objekata pod imenom MiM Hotels od strane Majestic Hotel Group. Do danas, lanac je kupio pet butik nekretnina širom Španije i odmaralište u Andori, koje bi trebalo da bude otvoreno 2023. godine.

2019.

Mesi je pre tri godine "pustio korene" i u SAD, kupovinom stana na obali okeana, od 5 miliona dolara. Odabrao je Majami, odnosno Sani Ajls Bič. Stan ima tri spavaće sobe i četiri kupatila plus toalet, a nalazi se u luksuznoj zgradi od 60 spratova - Porsche Design Tower, izgrađenoj 2016. godine.

Ima i stakleni lift, te vlasnicima stanova omogućava da pristupe svojim vozilima, a da pritom ne moraju da napuste objekat, što im svakako omogućava dodatnu privatnost.

Posebni benefiti su panoramski pogled na okean, privatna terasa sa bazenom, pristup luksuznim sadržajima koji su ponuđeni svim stanarima zgrade: spa centar sa punom uslugom, restoran i bar, konsijerž za automobile. Mesi je, navodno, ovu nekretninu "vratio na tržište" 2021, tražeći za nju 7 miliona dolara.

2021.

Dve godine kasnije, Mesi je "pokupio" još jednu nekretninu u Majamiju, plativši 7,3 miliona dolara za ceo deveti sprat u kondominijumu Regalia, modernom kompleksu sa 39 spratova. Najznačajniji detalji ove jedinice su četiri spavaće sobe, četiri kupatila, uz toalet, uključujući elegantno kupatilo od prirodnog kamena sa kadom i tušem sa staklenim zidovima (oba sa pogledom na okean), vinsku sobu sa 1.000 flaša pod kontrolisanom klimom, a tu je i vijugava terasa.

Dodatni sadržaji koje nudi luksuzna struktura, u kojoj se nalazi samo jedna jedinica na svakom spratu, uključuju šest bazena, spa centar sa punom uslugom, teretanu sa susednim studijom za jogu, ogromnu sobu za zabavu i gurmansku kuhinju.

Posle samo 7 meseci od kupovine, Mesi je i ovaj stan stavio na prodaju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

2022.

Proslavljeni sportista je imao napornu godinu u oblasti nekretnina. Mesi se u januaru vratio u svoj voljeni rodni grad Rosario, u Argentini, gde je izgradio ogromno imanje na tri parcele zemlje, nazvano Tvrđava.

Sadržaji kompleksa uključuju veliki bioskop, teretanu i podzemnu garažu sa 15 parking mesta – savršeno za njegovu kolekciju luksuznih automobila, koja se stalno širi.

Spekuliše se kako Mesi planira da to imanje učini svojom primarnom rezidencijom, kada se povuče iz fudbala. U septembru je objavljeno da je igrač PSŽ-a, takođe, kupio i vilu na Ibici za 11,18 miliona dolara.

Ne zna se mnogo toga o tom imanju, mada je bilo spekulacija o papirima vezanim za gradnju. Izgleda da će Leo tu kuću koristiti za odmor, kada se "srede isprave". Argentinac je ranije letovao na Ibici, a takođe je vlasnik hotela na ovom španskom ostrvu.

Istog meseca je, navodno, počeo da iznajmljuje i kuću vrednu 21.000 dolara mesečno u pariskom kvartu Neuilly-sur-Seine.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    11. decembar 2022 | 18:48

    Ljudska pohlepa je beskrajnija od svemira... a milioni dece je željno korice hleba...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>