• 6

"Samo za devojke koje su dame": Studentkinji ponudili stan na Vračaru, uz poseban uslov - da prihvati poslugu

"Stan je više na čuvanje, nije komercijalna ponuda", napisao je posrednik za izdavanje stana

  • 6
Stan kupovina ključevi od stana kuća kuće Foto: Shutterstock

Zamislite da imate ličnu poslugu, jednu osobu koja kuva, drugu koja čisti i i treću koja pere veš i pegla za vas? Zvuči kao "život iz bajke" zar ne?

Ili jednostavno dobra šala, a možda i način da mladi nasednu na prevaru.  Ali i kao oglas za iznajmljivanje stana, na koji je naišla jedna studentkinja u Beogradu.

Naime, u Fejsbuk grupi za iznajmljivanje nekretnina, podelila je poruke, koje je razmenila sa navodnim agentom za nekretnine, sve sa ciljem "da nasmeje druge članove".

Kako se zaključuje iz poruka, mladić sa kojim se devojka dopisivala je samo posrednik, dok je vlasnica stana u inostranstvu. S obzirom da je devojka želela da živi sa cimerom, izvesni Lazar naglasio je da je stan na Vračaru samo za jednu osobu.

- Ovo je stan za jednu žensku osobu. Stan je više na čuvanje, nije komercijalna ponuda - napisao je mladić.

A zatim se nadovezao:

- Ako bi pristali da uz stan ide i posluga koja bi vam radila sve kućne poslove? To je uslov vlasnice stana koja živi u inostranstvu. Ako ste zainteresovani mogu vam dati dodatne informacije o stanu i uslovima. Zgrada je iz 2018. godine. Vlasnica dolazi poslovno u Beograd svaka 2-3 meseca na 2-3 dana i tada bi posluga bila njoj na raspoloaganju. Ona ima svoj stan na drugoj opštini.

Jasno je da je devojka bila potpuno zbunjena ovim uslovom, pa je upitala da joj se dodatno pojasni na šta se tačno misli kada se kaže da "uz stan ide i posluga".

- Podrazumeva da imate poslugu koja bi radila sve kućne poslove, ribanje kupatila, kuhinje, čišćenje, pranje veša peglanje, usisavanje, nabavka... i naravno sve ostalo što vi kažete, na primer kuvanje kafe, spremanje laganih obroka, odlazak u prodavnicu i slično - odgovorio je tzv. agent.

Na pitanje da li može da pogleda kako stan izgleda iznutra, odgovorio je da "nema fotografije, ali da je video stan i da je zaista besprekoran".

- Vidite, među nama, ona je imućnija osoba i više joj je ostalo da u stanu bude osoba po njenim merilima nego što joj je značajan finansijski efekat. Da se stan čuva, održava, da u njemu kako ona kaže živi dama, koja zaslužuje takav stan, koja je samosvesna, samopouzdana.  Ja sam posrednik i radim za proviziju, vlasnici treba da pronađem stanara po njenim merilima - dodaje.

Iako je devojka shvatila da je po sredi prevara, odlučila je da se pošali sa navodnim agentom, upitavši ga da li uz stan ide i lični šofer.

- Da li ću ići gradskim prevozom ili? Pretpostavljam da ima štofera u posluzi - napisala je studentkinja.

Na kraju, navodni agent odgovorio je da "ne voli loš humor i da je stan izdat".

U trenutku kada je sve teže naći stan po pristojnoj ceni, ovakvi oglasi u kojima se očigledno vrebaju mlade devojke su "višnja na šlagu" za sve koji nemaju svoj krov nad glavom. A da nažalost nisu retki, govori i primer jedne druge studentkinje koja je ostavila komentar ispod statusa.

- Pre par meseci me je neko zvao sa ponudom za stan i istu priču ispričao, gazdarica u inostranstvu, stan na Vračaru, posluga da vam sprema, čisti pegla. Kad je krenuo da pita koliko volim da naređujem, ja sam mu spustila slušalicu i blokirala broj. Nisam verovala šta se desilo naredna dva dana - ispričala je jedna devojka.

Video: Koja opština ima najveći problem s nelegalnim nekretninama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvele

    17. decembar 2022 | 15:07

    Nastace opsti grabez, navala i pometnja jerbo danas skoro sve za sebe smatraju da su dame, carice, kraljice i ostalo..

  • Mikan

    17. decembar 2022 | 18:07

    Koliko ih je naselo i bilo opeglano na ovu foru...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>