• 2

Kupio je hotel za 4 miliona evra, a sada traži četiri puta više: U njemu je boravio i Tito

Hotel "Palace" prvi je izgrađeni hotel u Kaštel Starom

  • 2
kaštel stari, hotel "palace", hotel palace Printskrin: Google Maps

Nekadašnji dragulj kaštelanskog turizma, hotel "Palace", koji je inače i spomenik kulture, prodaje se za 15 miliona evra prenosi Slobodna Dalmacija.

Hotel je izgrađen davne 1928. godine i bio je to ujedno prvi hotel u Kaštel Starom. Iako ga je davno načeo zub vremena, cenu i dalje drži lokacija hotela, prvi red do mora.

Nekretnina se prostire na 38.000 kvadratnih metara sa tri parka i 80 smeštajnih jedinica.

U njemu je boravio svojevremeno i Josip Broz Tito piše list.

Sada, predstavlja jednu od najvrednijih nekretnina na tržištu u ovom delu Dalmacije.

- Namera mi je da pokrenem projekat planiran pre nekoliko godina kad sam kupio "Palace" i zato vodim razgovore sa dva potencijalna partnera zainteresovana za hotelski biznis o zajedničkom ulaganju. Ako se, međutim, ne dogovorimo, predviđena je i mogućnost prodaje - rekao je splitski preduzetnik Jozo Parčina, najavljujući da će se rezultati znati do leta.

"Palace" je inače kupljen u stečajnom postupku od "Kaštelanske rivijere" za 32,6 miliona kuna (oko 4,3 miliona evra). Najniža početna cena bila je 18,3 miliona kuna (oko 2,4 miliona evra), odnosno četvrtina procenjene vrednosti od 73,5 miliona kuna (oko 9,7 miliona evra).

Parčina je hotel kupio aktiviranjem potraživanja uknjiženog na ime "Justitium marisa", otkupljenog od austrijske agencije HETA, naslednika Hypo banke, koja je imala založno pravo.

Zbog pandemije i situacije u Ukrajini, odložena je ideja o obnovi hotela i dogradnji novog sa još oko 400 soba.

- Došlo je do pada interesa stranih investitora za ulaganja koji je, međutim, oživeo ulaskom Hrvatske u Šengen. Uslovi su se promenili i imam želju da pokrenem ovaj projekat sa mrtve tačke – istakao je preduzetnik.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    11. januar 2023 | 10:40

    U Srbiji su kupovali fabrike za 1 dinar , ostavljali ljude bez radnog mesta i prodavali strancima za debele pare. I nikom nista , niko nikad prozvan nije na odgovornost .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>