• 6

Stefan je svojim statusom oduševio sugrađane: Nudi besplatan smeštaj. Pitali smo ga za uslove

Na ovaj gest se odlučio zbog previsokih cena kirije i na osnovu svog životnog iskustva

  • 6
Stan kupovina ključevi od stana kuća kuće Foto: Shutterstock

Stefan Simić preko noći postao je omiljeni sugrađanin mnogih. A sve zbog statusa koji vraća nadu da još uvek ima normalnih stanodavaca i onih kojima profit nije na prvom mestu.

Naime, na njegov status, u kom nudi besplatno sobu u svom stanu za studente i studentkinje, naišli smo u jednoj grupi za iznajmljivanje stanova. Prenosimo vam ga u celosti:

"Dragi prijatelji, imam jedan predlog, a i možda će još nekoga da motiviše da uradi slično pošto su cene stanova astronomski skočile", napisao je za početak i dodao:

"Naime, u stanu gde živim, u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi. I tražim studente ili studentkinje, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Oslobođeni su bilo kakvih troškova. Stan je veliki, lep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom delu stana, na spratu. Želja mi je da pomognem na taj način, pošto sam i sam, došao iz malog grada, i nije bilo lako.

Kada sam došao u Beograd, prve godine studiranja, potpuno besplatno sam živeo kod legende naše košarke, Ducija Simonovića, posle kod još nekih prijatelja koji su stali iza mene, tako želim da bar dvoje mladih ljudi, podržim, godišnje, na taj način, tj. i njihove roditelje, da bar oko smeštaja ne moraju da brinu.

Ono što mi je važno to je da su redovni studenti, odgovorni, skromni. Znači bili bi oslobođeni plaćanja, komunalija, struja, internet, itd.

Prema meni nemaju nikakvu obavezu, osim da se uljudno ponašaju. Neka se javi, ko je zainteresovan, pa ćemo videti", zaključio je.

Telegraf Biznis uspeo je da stupi u kontakt sa Stefanom, a kako nam objašnjava, njegov životni put naveo ga je na ovakvu odluku.

- Pisanjem se bavim 12 godina, izdao sam šest knjiga, proputovao sam širom Jugoslavije i u životu nisam platio smeštaj. Stan ima 110 kvadrata i ima jedna slobodna prosotrija. Želim da omogućim mladim ljudima... i da dam motivaciju drugima. Cene su previsoke - objašnjava ovaj, po profesiji, sociolog.

Kako navodi, već mu se veliki broj ljudi javio, a ovaj mladić ipak ne krije da ima par uslova.

- Kao što sam rekao, uslov je da je student, da studira ozbiljan fakultet, odnosno da ima želju da postigne nešto u životu, da ima kontakt sa jednim roditeljem i da se uljudno ponaša - dodaje.

Na pitanje da li njegova ponuda važi samo za one koji se prvi jave, Stefan odgovara odrično.

- Više sam za slobodnu cirkulaciju. Da provedu određeno vreme, nije baš pametno da neko dobije sve, a neko ništa - zaključuje.

Video: Telegraf anketa: Da li biste podigli kredit za opremanje stana!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    14. januar 2023 | 16:44

    Svaka čast. Bog će te nagraditi. Dobro se dobrim vraća.

  • Pop

    14. januar 2023 | 17:19

    Веома људски гест, у комунизму то би и прошло јер тадашња генерација која је имала манире поштења, стида, срамоте. Данас и они који су дошли из унутрашњости и војску нису служили нису та генерација. Има и појединих кои би одговарали менталитету из 80 тих година а то је управо сада лото срећа наићи на гакве. Волео вих да исприча причу после годину две о том искуству.

  • amind

    14. januar 2023 | 17:51

    Mozda ima kacka.Mozda je stanodavac Jovan Maric.Sto znaci da ima kamera ili rupa u zidu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>