• 0

Tasmanijska firma sprema "revoluciju" na vodi: Planira da napravi prvi trajekt na baterije

Prema originalnom planu, koji je predstavljen 2019. godine, trajekt bi trebalo da bude dužine 130 i širine 32 metara

  • 0
Najveći svetski trajekt na električni pogon Foto: Incat / Ferrari / Profimedia

Tasmanijski proizvođač brzih katamaranskih trajekta Incat najavio je da namerava da isporuči najveći svetski električni putnički trajekt na baterije argentinskom operateru Buquebus do 2025.

Prema originalnom planu, koji je predstavljen 2019. godine, trajekt je trebalo da bude dužine 130 i širine 32 metara sa kapacitetom od 2.100 putnika (uključujući i posadu).

Kako je tada navedeno, pokretala bi ga četiri motora koja sagorevaju tečni prirodni gas, ali je prema najnovijim saznanjima Buquebus zatražio da Incat razmotri zamenu LNG-a, baterijama i električnim motorima piše Newsatlas.

- Duboko sam uveren da Incant može isporučiti ovaj revolucionarni brod - rekao je predsednik kompanije Robert Kliford.

Nekoliko detalja je objavljeno u ovoj fazi razvoja, ali je plovilo Hull 096 prikazano kao "u izgradnji" na Inkatovoj veb stranici, a Riviera Maritime Media izveštava da brod cilja na maksimalnu brzinu od 25 čvorova.

Novi trajekt će uključivati generatore sa više goriva kao privremenu meru dok se ne uspostave rešenja za punjenje na kopnu, kada će kontejneri za gorivo/moduli generatora biti uklonjeni i plovilo će raditi samo na struju.

Kablovi za punjenje, koji se uvlače, biće instalirani na levom i desnom boku, za koje se očekuje da podržavaju brzo punjenje od 30 do 40 minuta, kao i dopunjavanje preko noći.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>