• 15

Ova kuća na Dorćolu proglašena je za nekretninu godine: Gradska vila sa japanskim vrtom oduševila publiku

Kuća na Dorćolu osvojila je 15.761 poen, odnosno 310 više u odnosu na kuću u Grockoj, to jest 366 više od kuće na Fruškoj gori

  • 15

Gradska vila, smeštena u gornjem delu beogradskog naselja Dorćol, dobila je najbolju ocenu publike i ponela titulu Kuće godine 2022 - Powered by Xella prenosi sajt Gradnja.

Ova zaista neobična kuća na 700 metara kvadratnih, u kojoj je čak smešten i atrijum sa japanskim vrtom, izvorna je ideja beogradskog studija Supra Architecture.

- Tematski prostori vile formirani su kao refleksija na egzotična mesta, daleke kulture, divne predele, sa kompleksnim detaljima koji daju odgovor na zahteve klijenta: prostori kriju više funkcija i načina upotrebe, koriste se neobični predmeti, vizure se neočekivano otvaraju – navodi se u opisu projekta.

Kuća na Dorćolu osvojila je 15.761 poen, odnosno 310 više u odnosu na kuću u Grockoj, to jest 366 više od kuće na Fruškoj gori.

Kako ju je ranije portal Gradnja nazvao "Spojem, nespojivog", zaista vešto izabranim enterijerom pruža spektakl i neophodnu intimnost.

"Detalji enterijera vile obiluju kontrastima, poigravaju se svetlošću i senkom, efektom vidi se/ne vidi se koji se stvara pogledom kroz čelični preplet. Jedva primetna refleksija u dim sivom staklu produbljuje prostor i stvara efekat odraza u ogledalu", napisali su.

Kako se navodi na portalu, cilj dodela nagrade za kuću godine je popularizacija arhitekture i primera dobre prakse. Nagradu dodeljuje portal Gradnja.rs sa svojim partnerima.

Generalni sponzor ovogodišnje nagrade bila je kompanija Xella Srbija, a promociju najboljih arhitektonskih ostvarenja podržale su i kompanije Alumil i EuroDOM.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Možda grešim

    27. januar 2023 | 19:30

    Meni deluje kao "salon nameštaja",fali joj toplina,koja vuče malo prema nekom prirodnom osećaju?🤐

  • Dini

    27. januar 2023 | 16:18

    To nam više podseća na hotel ili motel pored autoputa, nego na kuću!

  • Vlada

    27. januar 2023 | 17:14

    Pa što ne kažete da je to kuća Marka Jarića. U drugim medijima čovek lepo pokazao celu kuću. Ne razumem, zašto ne kažete čija je. Nije ju ukrao!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>