• 10
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zovu ga "grad u gradu", ali koliko je cena realna? Traže 300.000€ za osrednji stan, duplo više od proseka

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada govorimo o izdavanju stanova u ovom delu Beograda, cene idu od 370 € za jednosoban stan, do skoro 1.000 evra za nekretninu sa četiri sobe

  • 10
Banovo brdo evri ključevi stanovi prodaja Foto Mateja Beljan, Marko Jovanović, Shutterstock

Ako želite da kupite stan na Banovom brdu, odnosno u beogradskom naselju koje je vremenom ponelo status "grada u gradu", za taj luksuz ćete ovih dana morati da izdvojite popriličnu svotu novca.

Naime, kako su cene kvadrata rasle u celoj zemlji, a posebno u prestonici, tako su još dalje "odjeknuli" kvartovi koji su već bili na ivici da odskoče daleko iznad drugih. Primer za to je upravo Banovo brdo, deo grada u koji se masovno ulaže proteklih godina.

Iako je do "skoro" prosečna cena kvadrata u centru Beograda bila 3.000 do 4.000 evra, sada su cifre u samom jezgru (Knez Mihajlova, Dorćol...) dosta jače, a na Banovom brdu aktivno prodaju stanove za 4.000 evra po m2.

Pažnju nam je privukao oglas za nekretninu u Ulici Radovana Dragovića, od 74 kvadrata i sa tri sobe. Prodaje se za čak 300.000 evra.

Navodi se i da je stanje nekretnine izvorno, ali nas buni kasnije navođenje da je "renovirana, te da je u njoj sve rađeno osim dva prozora u dnevnoj sobi". U svakom slučaju, reč je o staroj gradnji.

Stan je uknjižen i smešten na prvom od pet spratova.

Od dodatnih podataka treba znati da ima centralno grejanje, zatim francuski balkon, garažu, parking, podrum. Stan se nalazi iznad OŠ "Banović Strahinja", praktično na početku Košutnjaka.

Prema informacijama jednog domaćeg sajta za nekretnine, prosečna cena stanova u starogradnji na Banovom brdu je 2.455 €/m², odnosno 1.645 €/m² prema podacima RGZ-a.

Kada govorimo o izdavanju stanova u ovom delu Beograda, cene idu od 370 € za jednosoban stan, do skoro 1.000 evra za nekretninu sa četiri sobe, mada, recimo, nisu retkost ni jednoiposobne jedinice za koje traže maltene 600 evra mesečno.

Da li su ove cene previsoke za Banovo brdo?

Glasajte

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирко

    5. februar 2023 | 09:54

    Одговор који недостаје у анкети: Толико не вреди ни у центру града Београда.

  • Gdv

    5. februar 2023 | 09:46

    Voleo bih da čujem gde je zaposlen čovek koji može da da 4000-5000 e po kvadratu.. Da vidim poresku prijavu, i koliko dugo poseduje firmu.

  • Mare

    5. februar 2023 | 10:28

    Stanovi vrede za izdavanje i za kupovinu onoliko koliko je neko spreman to da plati. Ako se taj stan prodaje za 300.000€ i nađe kupca za taj novac, onda je to realna cena. Ako ne može da nađe kupca, prodavac će cenu spustiti. Tako isto i za izdavanje. Ako su vam skupe kirije u Beogradu, nađite neki jeftiniji grad, nađite neki bolje plaćen posao. Ako ne možete da nađete bolje plaćen posao, učite više i trudite se više da nađete bolji posao. Neće vam niko u životu ništa pokloniti. Svi ovi ljudi što kukaju na cene kirija u Beogradu i da ne mogu da ih plate, razumem ih, ali takvo je tržište, nema više gde u Beogradu da se živi za 200€. Shvatite, nema! Pretrpan je grad, ima skoro 3.000.000 stanovnika. Zašto bi vam neko dao stan za 200€ ako može da naplati 500€? Da li biste i vi dali nekretninu za 200€ a da možete da uzmete 500€? Naravno da ne, bi zar ne?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>