• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nije scena iz Kusturičinog filma, ali zvuči nadrealno: Nova hit ponuda na Airbnb-u, uz "tonu" zahteva

Vreme čitanja: oko 3 min.

U pitanju je smeštaj na otvorenom, a tokom hladnijih meseci u godini automobil se ne greje

  • 1

U francuskoj zajednici Poussan, čiji se naziv prevodi kao "piletina" (što i fotografija dobro dočarava), možete uživati u starom oldtajmeru, kao turističkom smeštaju, i to za 37 dolara po noći.

Na svetskoj platformi za rezervaciju smeštaja, Airbnb, osvanuo je vrlo zanimljiv oglas, a ovo je opis:

"Budite deo naše zajednice Catfarm i spavajte u obnovljenom francuskom oldtajmeru. 74 Peugeot 404 je umetničko delo sa sopstvenom istorijom, išao je niz kanale Setea 90-ih i u intenzivnom procesu od godinu dana prešli smo u smeštaj. Udoban i privatan, sa panoramskim pogledom na istorijski srednjovekovni Poussan i njegove vinograde. Kada je osnivač Catfarm-a 90-ih zaboravio da podesi ručnu kočnicu, auto je skliznuo u kanal i ležao tako napušten, polako dobijajući pokrivač bujne vegetacije dok je čekao da pronađe novu namenu. To se, konačno, i materijalizovalo kada je sin osnivača kreirao zajednicu u starom vinogradu i pretvorio ga u smeštaj za goste. Izvučen iz ponora i pretvoren u udobno i praktično utočište, Peugeot je postao savršen dom za radoznale putnike koji žele da otkriju čari južne Francuske.

Sada je opremljen udobnim duplim dušekom, ostavom za prtljag do koje se može doći iz kreveta, zavesama, internetom, radijom i utičnicama za punjenje telefona i laptopa."

Napominje se da je u pitanju smeštaj na otvorenom i da se tokom hladnijih meseci u godini automobil ne greje, a voda je hladnija zbog nedostatka sunca, koje inače greje rezervoare.

Takođe, kako je istaknuto na Airbnb-u, 74 Peugeot 404 je savršen za digitalne nomade i sve koji traže "prelepo inspirativno mesto i iskustvo spavanja u atipičnom smeštaju".

"U blizini našeg terena postoji parking, a autobusi staju u selu Poussan (10 miliona hoda). Tokom dana na raspolaganju vam je zajednička prostorija, a deli se i kupatilo. Imamo 2 bicikla za obilazak okoline Poussana. Takođe ste dobrodošli da delite obroke sa nama!", navodi se dalje, ali uz napomenu da je kuhinja - veganska.

Dakle, na čitavom terenu je zabranjeno meso, ali i riba. Ako želite da se hranite u zajednici, ovo su opcije i cene:

  • Doprinos od 4 evra po danu, za jednu osobu, da se pridruži tokom doručka, ručka i večere i učestvuje u pripremi ukusnih jela, te da pomogne oko posuđa
  • Doprinos od 10 evra po danu, za jednu osobu, da se pridruži tokom doručka, ručka i večere, ali ne mora da učestvuje u pripremi ukusnih jela niti da čisti posuđe

Napomena je i da se "lični obroci" ne kuvaju tokom nedelje, već samo vikendom. Takođe, važno je znati da su cene fiksne, a ovo je raspored obedovanja: doručak do 9h, ručak oko 13h i večera oko 20h.

"U slobodno vreme, ne oklevajte da nam se pridružite u našim večernjim aktivnostima, podelite svoje priče uz topli čaj ili hladan kefir! Mi smo inkluzivna zajednica; od trenutka kada uđete, vi ste deo grupe bez obzira odakle dolazite, koja ste etnička pripadnost, pol, koje ste seksualne orijentacije ili vere. Međutim, postoje pravila života sa kojima se, rezervišući smeštaj ovde, treba slagati. Između ostalog, nije dozvoljen alkohol niti supstance koje menjaju ponašanje - tokom nedelje.  Ovo je veganska eko zajednica, pa je veoma važno da shvatite da ne dozvoljavamo meso/ribu na celom prostoru. Međutim, mi smo naklonjeni vegetarijancima tako da možete doneti mlečne proizvode kao što su sir ili mleko. Zabranjeno je pušiti u bilo kom zatvorenom prostoru".

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. februar 2023 | 10:40

    Dobro nas je Kusturica predstavio u svojim filmovima tako da su stranici dugo godina živeli u ubeđenju da je Srbija zemlja Roma a da sa njima živi jedna mala etnička grupa Srba.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>