• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudesna vila u najlepšem delu Francuske, a komšija bi vam bio najveći zavodnik Holivuda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamak se prostire na 5.000 kvadrata i ima neverovatnih 120 soba, uključujući 25 spavaćih

  • 0
Dvorac 16 miliona dolara Foto: Jam Press/Christian Jungwirth/Ho / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ako ste maštali o životu na dvoru, kao i da vam je Bred Pit komšija, ovi osnovi mogli bi lako da vam se ostvare, samo sa sobom donose poprilično visoku cenu. Naime, po pisanju Daily Mail-a, u Provansi se prodaje najveći zamak u tom delu Francuske za 18 miliona evra.

Ova velelepna gradnja datira iz 980. godine i u proteklih 15 godina prošla je kroz mukotrpno obnavljanje korišćenjem tradicionalnih metoda gradnje, pa je tako rekonstrukcija uključivala i gipsane radove iz 18.veka.

Zamak se prostire na 5.000 kvadrata i ima neverovatnih 120 soba, uključujući 25 spavaćih. Naravno, kao i svaki zamak poseduje savršeno ušuškani park na 16 hektara.

Takođe, tu si i tri kuhinje, biblioteka i prostorije za staratelje. Napolju se nalaze fontane i statue, kao i dva bazena i olimpijska konjička arena.

Pogled se pruža na savršenu regiju francuske Provanse, bivajući savršeno ušuškana, na svega sat vremena od Marselja.

Ova manje poznata oblast privukla je i mnoge poznate ličnosti, pa će tako srećnom kupcu komšije biti Džordž Kluni, Bred Pit i Džordž Lukas.

- Ovo je oblast u koju ljudi dolaze da se opuste i uživaju u pravom jugu Francuske, u blizini ima mnogo šarmantnih sela i zanimljivih mesta za posetiti, kao što je Gorges de Verdon koji se opisuje kao Veliki kanjon Evrope - rekao je agent.

U 17. veku zamak je bio u vlasništvu slavne porodice, dok ga je u 18. veku vlasnik pretvorio u jednu od najluksuznijih rezidencija u Provansi.

Klasifikovan je kao istorijski spomenik 1986. godine.

Video: Kuća izgrađena u gotskom stilu iz 19. veka na aukciji, a početna cena će vas iznenaditi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>