• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kontroverzna zgrada na reci u centru Tutina ostala bez građevinske dozvole: 2.000 kvadrata postalo bespravno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investiroru je pre više od sedam godina izdata građevinska dozvola za poslovno stambeni objekat na reci

  • 3
Goran Vesić, obilaznica oko Pančeva

Foto: MGSI

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poništilo je građevinsku dozvolu za četvorospratnicu izgrađenu nad samom rekom Vidrenjak u Tutinu, navodi Blic biznis.

Rešenje je doneto 23. januara i na taj način je poništeno rešenje Odeljenja za urbanizam opštine Tutin iz aprila 2015. godine. Njime je tada, investitoru Mersudinu Dazdareviću, izdata dozvola za izgradnju kontroverzne zgrade od oko 2.000 kvadrata na samoj reci u centru Tutina.

U rešenju Ministarstva, kako se saznaje, stoji i da je sporni poslovno stambeni objekat "nikao" na zemljištu koje je u katastru nepokretnosti evidentirano kao vodno. Navodi se i da njegova namena nije u skladu sa namenom predviđenom planskim dokumentom odnosno izgradnjom pešačko kolskih mostova, kao i da je pravno neizvršivo.

Dazdareviću je, inače, pre više od 7 godina izdata građevinska dozvola za poslovno stambeni objekat na reci, kao i propratna dokumenta: glavni projekat izvedenog objekta, dokazi o pravu svojine, geodetski snimak objekta...

Krajem novembra prošle godine, podsetimo, Republička inspekcija počela je nadzor nad ovom zgradom i to je objavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je tada izjavio, za izgradnju je postojala saglasnost koju nikada i niko od službenika nije smeo da izda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    8. mart 2023 | 21:01

    A ko ce coveku da vrati pare? Ima uredne papire dobijene od drzave.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>