• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi hit u Srbiji je soba na dan: "Samo za nepušače i ženske osobe", a cena je priča za sebe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na osnovu informacija iz oglasa, soba ima svega 10 kvadrata

  • 5
Soba izdavanje Printskrin: Google Street View, Foto: Shutterstock

U moru oglasa za izdavanje stanova/kuća u Srbiji, a posebno u Beogradu koji prednjači po cenama, pažnju nam je privukao jedan - vrlo specifičan.

Naime, svako malo viđamo oglase u kojima se izdaje stan na dan, i to više nije trend, već ustaljena praksa. Prednosti po gazde je dosta: od lakog održavanja do brze i unosne naplate.

Naravno, pod uslovom da imate pristojne klijente, ali - to je rizik koji prati i svaki drugi biznis.

Sve u svemu, nakon ekspanzije stanova na dan, u našoj prestonici je pokrenut novi trend: izdavanje sobe na dan. Pritom, prosečna cena za centar i okolinu je dvadesetak evra, koliko je nekada koštao čitav stan.

Do pre nekoliko godina (pre 2019), u centru Beograda ste mogli naći solidan stan na dan po ceni od 20-25 evra, dok su se luksuzne varijante izdavale za 40-50 evra, pa naviše.

Ali sada, nakon turbulentnog perioda u svetu nekretnina, inflacije i sveopšte krize, dobar, a povoljan stan je kao igla u plastu sena. Maltene je nemoguće pronaći ga.

Na osnovu informacija iz oglasa, soba o kojoj pišemo ima svega 10 kvadrata, nalazi se u prometnoj gradskoj ulici Kneza Miloša, na opštini Savski venac, i kako piše - izdaje se samo nepušačima.

Osim toga, piše da se soba izdaje "isključivo ženskim osobama, na dan ili nekoliko dana". Kao benefit, navodi se blizina medicinskih ustanova i centra grada.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super

    21. mart 2023 | 21:17

    To je za žene koje su imale neku intervenciju kod lekara a iz unutrasnjosti su pa se ne mogu vratiti odmah.Dobar potez.

  • Sale

    22. mart 2023 | 01:59

    Dok sam ziveo u Srbiji, izdavao sam mali stan studentkinjama za dzabe. Olacale su u naturi. Lepa vremena. Nena iz Krusevca mi nedostaje

  • Zoran Kg

    21. mart 2023 | 20:37

    To je davno u ponudi, mnogo godina pre nego što je krenulo sa stanom na dan. To se u stvari zove soba na sat, jedino ne znam zašto im smeta ko puši.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>