• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baka prodaje kuću u kojoj je živela 102 godine: Kupila je za 200 funti, sada može da dobije blizu 200.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekeretninu sa tri spavaće sobe, Nensina porodica pazarila je 1921. godine

  • 1
engleska, kuće Foto: Pixabay

Nensi "Džoan" Giford rođena je samo nekoliko meseci nakon završetka Prvog svetskog rata, a u utorak je napunila 104 godine. Iako ne i najstarija žena na svetu, Džoan defintivno može da se uvrsti u kategoriju onih koji su svoj životni vek proveli pod istim krovom.

Naime, ova dama prodaje kuću u koju se doselila sa svega dve godine piše Daily Mail.

Nekeretninu sa tri spavaće sobe, Nensina porodica pazarila je 1921. godine za svega 200 funti, što je otprilike 10.000 (oko 11.400 evra) današnjih. Vek kasnije, kuća se procenjuje na 169.950 funti (193.810 evra).

Njen sin Džon (79) kaže da je u engleskom Somersetu proveo najlepše detinjstvo.

- Kada sam bio mlađi, ovde je bilo tako mnogo porodica duž ulice i znali smo jedni druge. Vreme koje smo imali kao deca je bilo fantastično, šetali smo poljima, plivali u reci, posmatarli ptice kako se gnezde, toliko stvari koje deca danas ne rade. Bili smo svi siromašni, ali srećni - zaključuje.

Kako navodi agent za nekretnine, kuća je izgrađena 1882. godine, a osim kuhinje i okrečenih zidova, sve je manje više ostalo u izvornom stanju.

- Ta kuća mora da ćuva veliki broj uspomena za Nensi i njenu porodicu, ali sada, više od jednog veka, vreme je da druga porodica napravi uspomene - navodi agent.

Nensi prodaje kuću i planira da se premseti u dom za stare iz zdravstvenih razloga.

Video: Kuća izgrađena u gotskom stilu iz 19. veka na aukciji, a početna cena će vas iznenaditi

(Telegraf  Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    23. mart 2023 | 16:24

    Ocigledno ne prodaje baka, vec njena deca-unuci ..proglasili je nesposobnom...i sada im je problem da brinu o njij..pa kad je vec toliko provela u toj kući, tj ceo zivot, sto je ne ostave jos malo tog zivota tu.. Neka uzmu neku medicinsku sestru i pomoc u kuci

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>