• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banka pokušala da proda kuću mimo znanja klijentkinje: Morali da joj isplate 120.000 evra odštete

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U drugom slučaju, banka je prodala nekretninu investicionom fondu

  • 0
vikendica kuca na planini planina jezeru jezero izdavanje zarada ekonomija Fto: Pixabay

Dve porodice doživele su pravi pakao kada su shvatile da su banke mimo njihovog znanja stavile na prodaju, i u slučaju druge, prodale njihovu nekretninu.

Naime, žena koju je Independet.ie nazvao "Keti" odlučila je da se iseli iz svoje kuće i stavi je na tržište kako bi otplatila svoje dugove. U međuvremenu obavestila je banku o svojoj promeni adrese.

Ipak, redovno je svraćala na staru adresu kako bi pokupila poštu i jednom prilikom je i saznala za surovu istinu - banka je pokušavala da proda nekretninu bez njenog znanja.

Srećom, uspela je da ih preduhitri u toj odluci i sama je proda, i to za 80.000 evra više nego što ju je banka cenila, dok se preko svog advokata dogovorila sa njima da joj se isplati 120.000 evra odštete.

U drugom slučaju, banka je prodala nekretninu investicionom fondu. Naime, prodata je nakon što je vlasnica preminula i bilo je kašnjenja u rešavanju problema sa njenom imovinom.

Naime, nije odmah primećeno da se neće nastaviti njena hipotekarna plaćanja sa bankovnog računa koji je imao više nego dovoljno da pokrije sva plaćanja.

kuća, grejanje Foto: Shutterstock.com

Kada su izvršioci želeli da prodaju nekretninu, nisu mogli to da učine jer se pokazivalo da je nekretnina i dalje pod hipotekom i zatražili su od stanara da napuste nekretninu kako bi razrešili situaciju.

Prvobitni hipotekarni zajmodavac se izvinio za prouzrokovana kašnjenja i ponudio 17.500 evra da pokrije izgubljenu kiriju i pravne troškove u punom i konačnom rešenju žalbe, što je ostavina prihvatila.

Banka Irske je bila u centru 10 sličnih slučajeva.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>