• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obišli smo radove na novom kineskom tržnom centru: Niče jedan od najlepših objekata

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radovi su ovde u punom jeku

  • 0
Novi kineski tržni centar Foto: Nikola Tomić

Kao što smo pisali, Novi Beograd postao je ogromno gradilište, a trenutno se izdvajaju dva najveća - radovi na deonici koja se spaja sa auto-putem, i u neposrednoj blizini, u poslednjim bloovima, početak radova na novom kineskom tržnom centru.

U toku je postavljanje temelja na novom kineskom tržnom centru, a u našoj galeriji pogledajte kako teku radovi koji su u punom jeku.

Reč je o modernom objektu u kojem će biti oko 500 lokala.

Samo u zemljište investicija iznosi 7 miliona evra.

Zou Junyong ispred kompanije rekao je za Telegraf Biznis ranije o početku radova da se nada da će to biti "što pre". Kako je najavio za naš portal, novi tržni centar će imati i nove, kineske brendove koje će dovesti, ali će biti i postojećih.

"Dovešćemo nove, ali cilj nam je da prvo smestimo one koji nemaju gde da rade, koji su izgubili sve u prošlogodišnjem požaru", naveo nam je on.

Kako je istakao, u centru će biti oko 500 lokala, restoran...

- Biće to najlepši tržni centar u celoj Srbiji - rekao je tada on.

Prema urbanističkom projektu, novi kineski tržni centar biće realizovan u dve faze. Kako je ranije najavljeno, ovo će biti moderan tržni centar, izgrađen po najsavremenijim standardima.

Lokacija se nalazi iza blokova, uz stambene blokove u Ulici Mileve Marić Ajnštajn u Novom Beogradu, na svega nekoliko kilometara od objekta koji su kineski trgovci koristili u Bloku 70, a koji je izgoreo u požaru 2021. godine.

Prva faza novog tržnog centra trebalo bi da se sastoji se iz 22.327 metara kvadratnih komercijalnog prostora, dok bi u drugoj fazi bio dograđen još jedan prodajni objekat ukupne površine skoro 8.000 metara kvadratnih. Kako je najavaljeno, ovaj objekat imaće 360 lokala u prvoj fazi i još 116 u drugoj.

U prvoj fazi planirana je gradnja jednospratnog objekta četvorougaone osnove (Pr+1), dok se u drugoj fazi planira nešto viši dvospratni objekat (Pr+2), takođe isključivo komercijalne namene. Kako se u okviru parcele nalazi i zaštitni pojas dalekovoda, ovaj prostor je na tlu iskorišćen za veliki pristupni plato i parking između dva objekta.

Prostrana površina između dva objekta širine 65 metara planirana je kao otvoreni parking sa 430 parking mesta. Prema planu, ulica Jurija Gagarina biće produžena jugoistočnom stranom novog kineskog tržnog centra i povezana sa saobraćajnom vezom do obilaznice, a u budućnosti tamo će biti i pozicija okretnice tramvaja, što će sve pomoći lakši pristup i saobraćajne veze.

Video: Pogledajte kako teku radovi na ulicama Poručnika Spasića i Mašare: Završeni u narednih mesec dana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>