• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je najizolovanija kuća u Evropi: Do ulaza se hoda 20 minuta, a po hranu 11 km i trenutno je na prodaji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može da se pretvori u smeštaj koji je idealan za iznajmljivanje putem Airbnb

  • 3
Ribblehead Foto: John Bentley / Alamy / Alamy / Profimedia

U Engleskoj možete da pronađete jednu od najizolovanijih kuća u Velikoj Britaniji, koja je na prodaju od leta, a činjenica je da do ulaza morate da hodate 20 minuta ne pomaže pri prodaji.

Deluje da je kuća previše izolovana čak i za najintrovertnije ljude. Stanari 3 Bleamoor Cottagesa moraće da putuju 11 kilometara kako bi kupili namirnice u najbližem gradu Ingletonu. Takođe, potrebno je hodati 20 minuta do ulaznih vrata jer nije moguće prići automobilom.

Kao rezultat toga, agenti su se borili da prikupe kamate i tražena cena je smanjena za 50.000 funti, pa je sa 300.000 funti spala na 250.000 funti.

Kuća je prvobitno izgrađena 1940-ih po narudžbi Londonske, Midlandske i Škotske železnice, stoga ne čudi da je potrebno i dosta rada kako bi se obnovila. Trenutno nije priključena na struju i očigledno ima tragova vlage i rupa na podu.

Iz agencije za nekretnine tvrde da ima puno potencijala - ima puno prostora unutra, s ostavom, kuhinjom, dnevnim boravkom i tri dvokrevetne spavaće sobe. Objekat se nalazi na trasi Three Peaks Challenge, kao i na železničkoj liniji Settle-Carlisle, što ga čini idealnim odmaralištem za strastvene planinare ili posmatrače vozova.

Agent za nekretnine Fisher Hopper kupovinu ovakvog doma naziva "uzbudljivim projektom renoviranja na zapanjujuće lepoj lokaciji". To sugeriše da bi dotrajala vikendica mogla da se pretvori u Airbnb ili stanicu za osveženje za planinare.

Na fotografijama u našoj galeriji možete da vidite kako izgleda selo u kojoj se nalazi.

Video: U ovom hotelu bi se i Hari Poter krio od dementora: Toliko je star, oronuo i prelep

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prke

    31. mart 2023 | 15:12

    Niste bili u mom selu....komsije nema vec godinama,nema struje,nema vode,divlje svinje domace zivotinje.....ko prenoci sam tamo od mene ima gajbu piva.

  • Ivan

    31. mart 2023 | 17:38

    Ali Velika Britanija nije u Evropi.

  • Advokat

    31. mart 2023 | 18:12

    Blok 37 je još izolovaniji, jer autobuska linija 65 ide kao antibiotik - na 6 sati. :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>