• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovom ostrvu niko nikada nije zatražio građevinsku dozvolu: Prodaje se malo parče raja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbliži grad je udaljen oko deset kilometara, a najbliža železnička stanica je na sat vremena vožnje autobusom od grada

  • 0
barlocco Foto: Google

Ako ste ikada izgovorili naglas: "E da mi je da odem na pusto ostrvo, da se odmorim", možda sad baš imate priliku. Naime, nedaleko od južne obale Škotske, prodaje se ostrvo Barloko za 190.000 dolara prenosi CNN.

- Još uvek postoji veoma romantičan osećaj povezan sa posedovanjem sopstvenog škotskog privatnog ostrva, gde možete pobeći od užurbanosti svakodnevnog života i uživati u miru i tišini u najlepšem pejzažu okolo - navodi se u saopštenju agenta prodaje.

Šaljivo, kupac verovatno neće biti osoba koja svakodnevno putuje na posao. Najbliži grad je udaljen oko deset kilometara, a najbliža železnička stanica je na sat vremena vožnje autobusom od grada.

London i Edinburg su na 160 kilometara udaljenosti.

Međutim, ko uopšte razmišlja o poslu, kada ugleda bujnu zelenu travu i stene koje se protežu dužo obale mora? Sa površinom od oko 25 hektara, na njemu nema nagomilanih zgrada, već samo jezerce koje osigurava vodu za stoku i divlje životinje u zimskim mesecima.

S obzirom da niko nikada nije zatražio dozvolu za gradnju na ostrvu, kupac bi morao da pita lokalne vlasti da li  je tako nešto moguće pre nego što se odluči za kupovinu.

"Za vreme oseke do ostrva se može doći pešice, traktorom ili kvadom. Što se ostatka vremena tiče, tu je šljunkovita plaža na kojoj se mogu usidriti čamci — savršena baza za istraživanje ostrva, kupanje u hladnoj vodi... i uživanje u pikniku pored vode", dodaje se u saopštenju.

Ostrvo je na području od posebnog prirodnog značaja.

- Svedoci smo velike potražnje potencijalnih domaćih i međunarodnih kupaca za privatnim ostrvima, a nekoliko smo ih već prodali u Škotskoj - tvrdi agent prodaje.

(Telegraf Biznis)

Video: Mamula postaje luks rizort u julu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>